T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Να τους κάνουμε να πληρώσουν για την κρίση τους! Μια άλλη Ευρώπη είναι αναγκαία-6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ, Κωνσταντινούπολη 1-4 Ιουλίου 2010


Όσο περνάει ο καιρός, η κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού μετατρέπεται σε μια μεγάλη επίθεση εναντίον των ευρωπαϊκών κοινωνιών: φοβερές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, πρωτοφανείς απώλειες θέσεων εργασίας, ολική καταστροφή των δημόσιων υπηρεσιών. Αυτή είναι η χειρότερη περίοδος για τα εργατικά εισοδήματα και τα κοινωνικά δικαιώματα από τε τέλος του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Όλοι αυτοί που τα τελευταία είκοσι χρόνια επωφελήθηκαν από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και δημιούργησαν την τρέχουσα κρίση (επιχειρηματίες , κερδοσκόποι των χρηματιστικών αγορών και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις) προσπαθούν τώρα να μεταφέρουν το λογαριασμό σε όσους δεν έχουν καμία ευθύνη: στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους μετανάστες. Είναι πια καιρός να τους σταματήσουμε, αυτή είναι η στιγμή να τους κάνουμε να πληρώσουν την κρίση τους!

Η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι κερδοσκόποι των χρηματιστικών αγορών και οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις όλης της Ευρώπης προσπαθούν να κάνουν την Ελλάδα εργαστήριο του νέου βάρβαρου αντικοινωνικού μοντέλου που θέλουν να επιβάλουν σε όλη την Ευρώπη. Η Ισλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, και η Ουγγαρία έχουν ήδη υποφέρει από αυστηρά προγράμματα λιτότητας . Τώρα είναι η σειρά του Ευρωπαϊκού Νότου. Και δεν θα σταματήσει εκεί...

Έχουμε εκφράσει την αλληλεγγύη μας στην αντίσταση του ελληνικού λαού και σε όλους τους λαούς που αντιστέκονται στα προγράμματα λιτότητας. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι επείγον να οικοδομήσουμε διεθνείς, και πιο ειδικά ευρωπαϊκές, αντιστάσεις κι εναλλακτικές λύσεις στις πολιτικές που επιβάλλουν οι G20 το ΔΝΤ, και η ΕΕ με τη συνεργασία των εθνικών κυβερνήσεων. Δεν μπορούν να υπάρξουν κατακερματισμένες εθνικές διέξοδοι από την κρίση. Επιπλέον, πρέπει να μπλοκάρουμε τις ρατσιστικές κι εθνικιστικές δυνάμεις που προσπαθούν να επωφεληθούν από την κατάσταση.

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να κάνουμε το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ένα γεγονός-κλειδί για την ανάληψη πρωτοβουλιών, το συντονισμό δράσεων, και την ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων. Στην Κωνσταντινούπολη από την 1η έως τη 4η Ιουλίου θα κάνουμε το 6ο ΕΚΦ ένα τεράστιο εργαστήριο για το διεθνή συντονισμό των αντιστάσεων και την προώθηση ενός καινούργιου κοινωνικού μοντέλου που θα βασίζεται στην αλληλεγγύη. Είναι πια καιρός για να κινητοποιηθούμε και στο ευρωπαϊκό επίπεδο για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, των μισθών και των συντάξεων, για ένα αποφασιστικό φραγμό στην χρηματιστική κερδοσκοπία, για ένα ευρωπαϊκό μορατόριουμ στην αποπληρωμή του δημόσιου χρέους, για το δημόσιο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος. Κάνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή στο 6ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ. ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ!

Επίσης, κάνουμε έκκληση για μαζική συμμετοχή στις ακόλουθες κινητοποιήσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης:

Ελλάδα
5 Ιούνη, διαδήλωση στην Αθήνα
15-20 Ιούνη, γενική απεργία (η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί)

Ιταλία
5 Ιούνη, εθνική διαδήλωση στη Ρώμη
7-15 Ιούνη, απεργίες στην εκπαίδευση, τις μεταφορές και το δημόσιο τομέα

Γερμανία
12 Ιούνη, διαδηλώσεις στο Βερολίνο και τη Στουτγκάρδη

Ισπανία
8 Ιούνη, απεργία στο δημόσιο τομέα

Χώρα των Βάσκων
12 Ιούνη, εθνική διαδήλωση στο Μπιλμπάο

Πορτογαλία
29 Μάη, εθνική διαδήλωση στη Λισαβόνα

Μεγάλη Βρετανία
22 Ιούνη, διαδήλωση στο Λονδίνο

Η Ευρωπαϊκή Προπαρασκευαστική Συνέλευση του 6ου ΕΚΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια: