T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

ALLONS ENFANTS DE LA PATRIE


Ακόμα μία εθνική απεργία πραγματοποιείται σήμερα στη Γαλλία κατά των προωθούμενων αλλαγών στο συνταξιοδοτικό σύστημα από την κυβέρνηση του Νικολά Σαρκοζί. Στη βάση της μεταρρύθμισης, που έχει ήδη εγκριθεί από την εθνοσυνέλευση, είναι η σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 έτη, μέχρι το 2018.

Το νομοσχέδιο θα παρουσιαστεί σήμερα στη γαλλική γερουσία και αναμένεται από την κυβέρνηση να έχει γίνει νόμος του κράτους μέχρι το τέλος του μήνα.

Τις κινητοποιήσεις άρχισαν οι εργαζόμενοι στους σιδηρόδρομους, με στάση εργασίας που έκαναν χθες το απόγευμα. Η κρατική εταιρία σιδηροδρόμων εκτιμά ότι τουλάχιστον τα μισά από τα δρομολόγια των τραίνων TGV θα ακυρωθούν και μόνο το ένα στα τέσσερα περιφερειακά τραίνα θα λειτουργήσει στη διάρκεια της απεργίας. Ωστόσο τα δρομολόγια προς το Λονδίνο με το Eurostar και τις Βρυξέλλες-Άμστερνταμ με Thalys αναμένεται να εκτελούνται φυσιολογικά ή σχεδόν φυσιολογικά.

Η διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας προβλέπει τη ματαίωση αύριο στα παρισινά αεροδρόμια του 50% των προγραμματισμένων πτήσεων στο Ορλί και του 40% στο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ. Για τα άλλα αεροδρόμια της Γαλλίας προβλέπεται ακύρωση του 40% των πτήσεων, σύμφωνα με τη διεύθυνση, η οποία καλεί τους επιβάτες να ενημερωθούν για τις πτήσεις τους από την αεροπορική τους εταιρεία.

Θα υπολειτουργήσουν επίσης όλες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ αυτών τα σχολεία και τα ταχυδρομεία.

Τα συνδικάτα ελπίζουν ότι οι σημερινές κινητοποιήσεις σε περισσότερες από 200 πόλεις της χώρας θα έχουν τον ίδιο ή και μεγαλύτερο αντίκτυπο από αυτόν στις 7 Σεπτεμβρίου, όταν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Γάλλοι, σύμφωνα με την αστυνομία (έως 2,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα συνδικάτα) βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: