T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ (IFO): Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου οικονομικών ερευνών IFO κ. Hans-Werner Sinn δήλωσε το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια του Ambrosetti Forum (από τα σημαντικότερα φόρουμ του διεθνούς κεφαλαίου, που διεξήχθη στην Villa d’ Este στο Cernobbio της Βόρειας Ιταλίας), ότι "η λιγότερο κακή επιλογή" για την Αθήνα θα ήταν να βγει από την ΟΝΕ, τονίζοντας ότι "Η πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, του αποπληθωρισμού και της ύφεσης ενδέχεται να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφύλιου πολέμου". Γι’ αυτό και προτείνει, χωρίς περιστροφές, την στάση πληρωμών και την επιστροφή στη δραχμή ως την λιγότερο βλαπτική για την χώρα μας επιλογή!
Ποιος είναι όμως ο κύριος Sinn που προτείνει την έξοδο από το ευρώ; Κάποιος «γραφικός» ακροαριστερός, που «δεν ξέρει τι του γίνεται»; Όχι βέβαια. Είναι ένας νεοφιλελεύθερος οικονομολόγος, καθηγητής Οικονομικών, ο οποίος τελεί επικεφαλής ενός εκ των πλέον εγκεκριμένων think-tank του γερμανικού κατεστημένου, του IFO.

Στην ίδια γραμμή με τον επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου - σχετικά τις εξαιρετικά δυσοίωνες προοπτικές της Ελλάδας - κινείται και ο επικεφαλής του Pimco, του μεγαλύτερου ομίλου διαχείρισης κεφαλαίων σε ομόλογα στον πλανήτη, ο οποίος μιλάει για την ύπαρξη «αρκετά μεγάλου κινδύνου η Ελλάδα να κηρύξει αδυναμία αποπληρωμής χρεών ή αναδιοργάνωση του χρέους». Επιπλέον, το αμερικανικό ινστιτούτο Council on Foreign Relations (το οποίο εκδίδει το περιοδικό Foreign Affairs) κάνει επίσης λόγο για πιθανότατη χρεοκοπία της Ελλάδας. Και ο κατάλογος φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Και να τονιστεί εδώ, ότι όλοι οι παραπάνω φορείς ουδεμία σχέση έχουν με οτιδήποτε προοδευτικό, καθώς είναι οργανικά κομμάτια και διαχειριστές του διεθνούς κεφαλαίου!

Κι όμως. Στα καθ’ ημάς η ακραία νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο φονικό για τη χώρα «κοκταίηλ» των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων και της, επί της ουσίας, εξαφάνισης του ζωτικού για την οικονομία Προγράμματος των Δημοσίων Επενδύσεων.

Γι’ αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή του τόπου, είναι αναγκαίο ένα μεγάλο ενωτικό αναγεννητικό λαϊκό ρεύμα και κίνημα για να φύγει η επικίνδυνη για τον τόπο κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, για να ανατραπεί συνολικά το κατεστημένο πολιτικό σκηνικό, για να υπάρξει, με τη συμπαράταξη των αριστερών δυνάμεων, μια αναγεννητική προοδευτική διέξοδος από τη σημερινή κρίση. Και η διέξοδος αυτή δεν μπορεί παρά να διεκδικεί, τουλάχιστον, τη διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του δημοσίου χρέους και να βρίσκεται σε σύγκρουση με τη νεοφιλελεύθερη μονεταριστική ΟΝΕ και ευρύτερα την ΕΕ!
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: