T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα δημοτική κίνηση σε Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα




Εκτύπωση

Νέα δημοτική κίνηση σε Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα

Tην υποψηφιότητά του για τη θέση του Δημάρχου στο καλλικρατικό Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και τη συγκρότηση μιας νέας δημοτικής κίνησης ανακοίνωσε ο γνωστός γιατρός, κ. Θανάσης Μάλλιος.
Ο νέος αυτός συνδυασμός θα έχει τη στήριξη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού που έχουν εκδώσει σχετικές ανακοινώσεις τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω.

Να θυμίσουμε πως στις προηγούμενες εκλογές ο Συνασπισμός είχε στηρίξει τον νυν Δήμαρχο, κ. Κόντο από τον οποίο όμως έχει διαχωρίσει πλέον τη θέση του). Το κείμενο της διακήρυξης του κ. Μάλλιου είναι το ακόλουθο:
“Φίλοι συμπολίτες του Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας
Νέα ονομασία για το Δήμο μας και νέα διοικητικά όρια με τη μεταρρύθμιση Καλλικράτη. Οι αλλαγές δεν είναι μόνο σχηματικές αλλά έχουν βαθιές επιδράσεις στη ζωή μας που ήδη έχει υποστεί σημαντικά πλήγματα από την οικονομική κρίση.
Οι Δημοτικές παρατάξεις που μέχρι σήμερα έχουν διαχειριστεί την εξουσία στο Δήμο πρόσφεραν λιγότερα στους δημότες από όσα τους πήραν. Δεν επέλυσαν βασικά προβλήματα του τόπου και δε βελτίωσαν την καθημερινή μας ζωή.
Είναι φανερό ότι οι παρατάξεις αυτές δε μπορούν να σταθούν δίπλα στους δημότες, να ανταποκριθούν στον αυτοδιοικητικό χαρακτήρα του Δήμου και να αντιμετωπίσουν τις επιλογές της κεντρικής διοίκησης που μεταφέρει αρμοδιότητες στους Δήμους χωρίς τους ανάλογους και αναγκαίους πόρους, πράγμα που έμμεσα οδηγεί σε μεγαλύτερη φορολόγηση των πολιτών.
Μέσα σε αυτό το σκηνικό διαπίστωσα ότι πολλοί συμπολίτες μας αισθάνονται όπως και εγώ, την ανάγκη να δοθεί πολιτική διέξοδος στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές με τη δημιουργία μιας νέας Δημοτικής Παράταξης με άλλη αντίληψη για το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο τόπος χρειάζεται μια νέα Δημοτική Αρχή που δυναμικά και διεκδικητικά θα αγωνιστεί για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής μας, για την προάσπιση των κοινωνικών θεσμών, για την προστασία του Περιβάλλοντος, για τη διατήρηση της φυσιογνωμίας της πόλης, για την ελεύθερη έκφραση και για την πολιτισμική ανάπτυξη του τόπου.
Με αίσθημα ευθύνης και συνέπειας στις δημοκρατικές αρχές, αποφάσισα να συμμετάσχω στη δημιουργία νέας Δημοτικής Παράταξης και ανταποκρινόμενος στην προτροπή πολλών συμπολιτών μας να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010”

H ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται σε μια περίοδο βαθύτατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης .Εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών καταργούνται καθημερινά από το ληστρικό μηχανισμό του μνημονίου.
Η περιβόητη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις του μνημονίου ,έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στο λαϊκό θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης καθιστώντας τη ,βασικό μοχλό εφαρμογής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής σε τοπικό επίπεδο.
Μπροστά σε αυτό το σκηνικό ,η ριζοσπαστική Αριστερά δε μπορεί να παραμείνει απαθής .Οφείλει να δώσει τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στηρίζοντας σχήματα και πρόσωπα που θα συμβάλουν στην ευρύτερη δυνατή συσπείρωση όλων όσων πλήττονται από αυτήν την πολιτική ώστε να παλέψουν για την ανατροπή της σε συνδυασμό με την διεκδίκηση των μεγάλων ζητημάτων που αφορούν τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον .
Με βάση τις παραπάνω αρχές ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας στηρίζει την υποψηφιότητα του γιατρού Θανάση Μάλλιου για το Δήμο .
Καλεί τους πολίτες της Νέας Φιλαδέλφειας –Νέας Χαλκηδόνας να συστρατευτούν γύρω από την υποψηφιότητα του αγωνιστή Θανάση Μάλλιου για τη δημιουργία μιας πλατιάς και ριζοσπαστικής δημοτικής παράταξης.

H ανακοίνωση του Συνασπισμού
Οι εργαζόμενοι και ο λαός μας δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από τον ληστρικό μηχανισμό ΔΝΤ – Ευρωπαϊκής Ένωσης και Κυβέρνησης.
Στο όνομα της προστασίας των δανειστών της χώρας, αποδεκατίζονται τα εισοδήματα, τα συλλογικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη. Το ασφαλιστικό καρατομήθηκε. Η χώρα έχει μπει σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου. Η Δημοκρατία συρρικνώνεται και το Σύνταγμα καταπατείται.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μετατρέπεται στο μακρύ χέρι της Κυβέρνησης, μέσω του Καλλικράτη, ενώ αφαιρούνται τεράστιοι πόροι και δρομολογείται η απόλυση μεγάλου μέρους του δυναμικού της.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, που απαιτεί την πιο μεγάλη συσπείρωση και αντίσταση του λαού και των εργαζομένων, μερικά στελέχη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ (ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος και μέλη της Διοίκησης του Δήμου) αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ. Αφού επί μακρόν ακολούθησαν πρακτικές ξένες προς τις αρχές και την πολιτική της Αριστεράς, επέλεξαν τελικά και την τυπική απομάκρυνσή τους.
Είναι δικαίωμά τους.
Όμως, δεν περιορίζονται σ’ αυτή την επιλογή. Με στόχο την αναπαραγωγή ενός μηχανισμού τοπικής εξουσίας, χωρίς αρχές και αυτοδιοικητική λογική, προσδέθηκαν στο ΠΑΣΟΚ (με κεντρική συμφωνία) και συμπορεύονται με τη χειρότερη Κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποίησε τις πιο αντεργατικές μεθόδους, από τη Μεταπολίτευση και μετά, δίνοντας έτσι άλλοθι στις επιλογές της.
Ο κόσμος της Αριστεράς, ο απλός κόσμος που δέχεται διαρκή πλήγματα από τις κυβερνητικές πολιτικές, θα τους δώσει την απάντηση.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ καλεί τους πολίτες της Ν.Φιλαδέλφειας και της Ν.Χαλκηδόνας, που στηρίζουν την Αριστερά, να απομονώσουν αυτές τις πρακτικές. Να συσπειρωθούν γύρω από τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, να συμβάλουν στην πιο πλατειά αντίσταση στην κυβερνητική πολιτική, η οποία προετοιμάζει και νέα δεινά για τους εργαζόμενους και να σταθούν απέναντι στον δικομματισμό που χρεοκόπησε την κοινωνία και τη χώρα.
Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ καλεί όλους τους πολίτες να περιβάλουν με εμπιστοσύνη ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα, που αντικειμενικά θα ξεπηδήσει ως ανάγκη στο άνυδρο αυτοδιοικητικό τοπίο της Ν.Φιλαδέλφειας – Ν.Χαλκηδόνας και το οποίο θα δώσει μια νέα πνοή στην πόλη μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: