T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 'Η ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΞΕΚΟΝΙΣΕΙ ΤΑ ΠΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟ'Ι'ΚΑΝΩΝ



του Σταμάτη θεοδωρόπουλου

Aνασχηματισμός και μάλιστα για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση έως σήμερα πριν μια κυβέρνηση κλείσει τον κύκλο του πρώτου έτους της θητείας της.

Ένας ανασχηματισμός που ακολούθησε μια «νέα διακήρυξη 3ης Σεπτέμβρη» λίγες μόνο ώρες πριν , «γυάλινες σφαίρες» που προβλέπουν «τέταρτους δρόμους» (αυτό με τους “δρόμους” είναι κληρονομικό χάρισμα του “ηγέτη” …δώρο από τον μπαμπά) ,δηλώσεις περί «αναπτυξιακών οριζόντων» παρηγοριάς για ΔΕΘ (προϊόν της ίδιας σφαίρας) και να το νέο «ξεκίνημα» .Έχουμε και δημοτικές-περιφερειακές βλέπεται και πρέπει να εμπνεύσουμε και μια αισιοδοξία ρε αδερφέ! Έτσι είναι …

Εξάλλου είναι μια συνταγή αναθέρμανσης της ελπίδας ,κλασσική και επί έτη πολλά δοκιμασμένη με σταθερά αποτελέσματα επιτυχίας.

Αυτό όμως που διαφεύγει του “ηγέτη φωστήρα “ είναι πως η συνταγή αυτή ήταν επιτυχημένη σε άλλες εποχές πολιτικού πολιτισμού ενώ τώρα η …μπεσαμέλ δεν δένει με τίποτα..

Και πώς να δέσει όταν ακόμη και οι πέτρες σε αυτόν εδώ τον άμοιρο και δυστυχή πλέον τόπο γνωρίζουν πως κυβέρνηση δεν είναι ο «θίασος μαριονέτας Γ. Α. Παπανδρέου » αλλά η τρόικα ,σε εκείνην έχουν παραδοθεί τα κλειδιά της χώρας ,αυτή κάνει κουμάντο.



Ποιος από τους υπουργούς θα μπορέσει (για να μην πω ,θα θελήσει) να αντισταθεί στα ζητούμενα της τρόικας και ποιός θα κοντράρει στο μνημόνιο; Ποιος θα αντισταθεί στο ληστρικό και εξοργιστικό ξεπούλημα των ΔΕΚΟ το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει ;Ποιος θα σταματήσει την εξίσου ληστρική επίθεση στους εργαζόμενους και ποιός θα προτάξει στήθη για την παιδεία ; Ποιός για την κοινωνική ασφάλιση και ποιος για την απελευθέρωση των απολύσεων ;Ποιός για το ένα ,ποιός για το άλλο και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει..!

O “Θιασάρχης” Γ. Α. Π." απλώς “ανακάτεψε” την τράπουλα και για να το πω πιο λαϊκά έριξε “ μαλάγρα “, μπας και πιάσει κανένα “ψάρι “ ενόψη εκλογών και τίποτα άλλο, κι αυτό γιατί δεν πάει με κανέναν αέρα νίκης αλλά αντιθέτως με τον απόλυτο “αέρα” του ηττημένου, κι ότι πιάσει …αυτό εξάλλου είναι πασιφανές και από την επιλογή των υποψηφίων που επέλεξε και ανακοίνωσε μια μέρα προ ανασχηματισμού και που μόνο συνδυασμό νίκης δεν το λες!

Με την αμετάβλητη πολιτική που ακολουθείται από τον “Θίασο” σε ότι αφορά το μνημόνιο και την “εισαγωγή” δήθεν συμβούλων από την αλλοδαπή μετά …κουστωδίας μάλιστα ,παρά το πλευρό του “Θιασάρχη” Γ.Α.Π. (βλέπε Σκιόπα) δεν υπάρχει τίποτα ποιο σκιώδες από την ..Ελληνική και κατά τα άλλα εκλεγμένη σημερινή κυβέρνηση και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τώρα που “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα αλλιώς” ,οι υπουργοί απλώς να αλλάξουν τα πέτα των τροικανών που ξεσκόνιζαν και να ξεσκονίζουν αυτά που ξεσκόνιζε μέχρι εχτές ο διπλανός τους.. Μόνο η Μπατζελή έμεινε χωρίς πέτα …κατά τα άλλα όλοι βολεύτηκαν και από τις 11 με 12 η ώρα της 7/9 αναλαμβάνουν …βούρτσα!

Κι όσο αυτοί μέσα στο χειρότερο φθινόπωρο και ακόμα δυσκολότερο χειμώνα της μεταπολιτευτικής ιστορίας της παραδομένης πλέον στον κατακτητή Ελλάδας θα ξεσκονίζουν τα χρυσοκεντημένα πέτα των αποικιοκρατών της τρόικας ,ο λαός θα ξεπαγιάζει από το κρύο του πανάκριβου πετρελαίου ,θα πεινάει από τις απίστευτες αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης μέσω του ΦΠΑ ,θα μετράει τα τάλιρα του για πολλοστή φορά “ πετσοκομμένου” δουλικού πλέον μισθού του λίγο πριν βγει τελικά στην ανεργία ,προσπαθώντας να καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών του, ανάγκες της ανύπαρκτης δημόσιας παιδείας, αλλά και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ηλικιωμένων γονέων της εξίσου ανύπαρκτης δημόσιας υγείας ,ανάβοντας λάμπα πετρελαίου και κεριά “φτιάχνοντας” ειδυλλιακή ατμόσφαιρα ρομαντισμού ελληνικού film noir του ’50 για τη σύντροφο ,γιατί δεν περισσεύουν χρήματα για το +50% αύξησης του ηλεκτρικού ρεύματος στα έως σήμερα 28% και το πρωί θα σηκώνεται θα φοράει το με μεράκι από τη ραπτομηχανή της συζύγου διορθωμένο παντελόνι του και θα φεύγει η για δουλεία η προς αναζήτηση αυτής, αλλά με το κεφάλι ψηλά …περήφανα ..γιατί τον πρωθυπουργό του θα τον έχουν αναγνωρίσει για τις “ υπηρεσίες “ του εις τας Ευρώπας και μάλιστα εις την Γερμανίαν ,αποδίδοντας του το εξαίρετο πολιτικό και κοινωνικό βραβείο Quadriga για την επιτυχημένη και αποτελεσματική πολιτική που πρόσφερε και υπήρξε …μάλιστα ..υπήρξε κλωστή για να μανταριστεί το παντελόνι!!!

Φαντάζεστε να μην υπήρχε κι αυτή; Θα κρυώναμε χειρότερα…. Και μη ..χειρότερα..!

Δεν υπάρχουν σχόλια: