T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Το Μνημόνιο και ο Καμίνης


Μάθαμε χθες από τον Αθηνών και όλου ΠΑΣΟΚ Καμίνη ότι το μνημόνιο φυσικά επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας, φυσικά και έχει επιπτώσεις και στα οικονομικά των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Δεν μας είπε βέβαια πώς επηρεάζει -καλά και άγια ή στραβά κι ανάποδα; Ούτε ποιες είναι οι επιπτώσεις του, ούτε τι θα κάνει μ’ αυτές αν και όταν γίνει δήμαρχος. Μας χάρισε μόνο την εύστοχη και διεισδυτική παραδοχή ότι επηρεάζει. Μπράβο του που το κατάλαβε, τι να πούμε!

Μας είπε επίσης ο ίδιος ότι υπάρχουν διχογνωμίες κατά πόσον το Μνημόνιο είναι ωφέλιμο ή όχι για τη χώρα. Δεύτερη δηλαδή εύστοχη και διεισδυτική παραδοχή του υποψηφίου δημάρχου. Διότι, πώς να το κάνουμε, ότι υπάρχουν διχογνωμίες, υπάρχουν. Δεν μάθαμε βέβαια τι λέει για τις διχογνωμίες αυτές, αν έχει βρε αδελφέ κάποια άποψη. Ο ίδιος είναι με το ωφέλιμο ή με το ή όχι; Η σιωπή του προς απάντησή μας.

Κατόπιν όλων αυτών μας ενημέρωσε, πρώτον, ότι θα ζήσουμε με το Μνημόνιο τα επόμενα χρόνια. Δεύτερον ότι το κρίσιμο διακύβευμα στις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι το Μνημόνιο. Και τρίτον ότι όποιος κάνει σημαία του το θέμα του Μνημονίου στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση της Αθήνας βρίσκεται σε λάθος εκλογές.

Ωπ! Εδώ μπερδευτήκαμε, παρ’ όλη μας την εκτίμηση για τον πρώην συνήγορο του πολίτη. Αφού επηρεάζει, αφού έχει επιπτώσεις, αφού προκαλεί διχογνωμίες, γιατί, αν κάποιος παλαβός δεν ακούσει τον Καμίνη και το κάνει σημαία, βρίσκεται σε λάθος εκλογές; Είναι προφανές ότι απαιτούνται κάποιες εξηγήσεις, ιδιαίτερα όταν την αβρή ουδετερότητα για το Μνημόνιο διαδέχεται η τόση αυστηρότητα περί λάθους εκλογών.

Ευτυχώς την ίδια στιγμή μας εξηγούσε ο πλασιέ του Μαξίμου Πεταλωτής πολύ καλύτερα από τον Καμίνη γιατί είναι πλαστή η μετατροπή των εκλογών σε μάχη κατά του Μνημονίου. Και πόσο κακό πράγμα είναι να μεταφέρονται οι έριδες για το Μνημόνιο από την κεντρική πολιτική σκηνή στην αθώα αυτοδιοίκηση. Δείχνοντας έτσι με τρόπο σαφή και αναμφισβήτητο ότι, για να μπορέσει ο καλός συνήγορος του πολίτη να καταστεί εξίσου καλός συνήγορος του πωλητή (φυκιών), θα του χρειαστούν τουλάχιστον κάποια ταχύρρυθμα σεμινάρια. Ας το φροντίσουν αυτοί που τον πρότειναν...

του Θ.Καρτερού
"Aυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: