T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Casta Diva -- Maria Callas 33 χρονια .....!!!!!!!

Η Μαρία Κάλλας (ή Μαρία Καλογεροπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα), υπήρξε κορυφαία υψίφωνος, «πρίμα-ντίβα της όπερας του 20ου αιώνα».

Οι ερμηνείες της σημάδεψαν όλες τις μεγάλες σοπράνο που ακολούθησαν λόγω του πάθους και της μοναδικότητάς τους.
Η Μαρία Κάλλας, η γυναίκα που έζησε και πέθανε όπως οι ηρωίδες της όπερας, η γυναίκα που "έσβησε" από αγάπη, έφυγε στις 16 Σεπτεμβρη πριν από 33 χρόνια.
Γεννήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου του 1923 στη Νέα Υόρκη από έλληνες γονείς εγκατεστημένους στις ΗΠΑ.
Η κλίση της στη μουσική φάνηκε από τα πρώτα της παιδικά χρόνια και στα οκτώ της είχε ήδη ξεκινήσει μαθήματα μουσικής.
Το 1936 η Κάλλας έρχεται, εξαιτίας χωρισμού των γονιών της, στην Ελλάδα όπου παρακολουθεί μαθήματα στο Εθνικό Ωδείο και το Ωδείο Αθηνών.
Το 1942 εμφανίζεται ως πρωταγωνίστρια στην «Καβαλλερία» στη Λυρική.
Το 1945 φεύγει για τις ΗΠΑ. Οι μεγάλες επιτυχίες ωστόσο θα έρθουν στην Ιταλία: Το 1947 εμφανίζεται στο Μιλάνο ενώ το 1948 παντρεύεται τον ιταλό βιομήχανο και μουσικόφιλο Τζιαν Μπατίστα Μενεγκίνι.
Η φωνή της ταυτίζεται με κορυφαίες ερμηνείες της όπερας, ως «Μήδεια», «Νόρμα» και «Τόσκα».

Καμμία δεν έχει ερμηνεύσει την Casta Diva από τη Νόρμα του Μπελίνι όπως η ΚάλλαςΗ ζωή της και η καριέρα της σημαδεύτηκαν από έναν μεγάλο και καταστροφικό έρωτα, αυτόν με τον Αριστοτέλη Ωνάση. Ολα ξεκίνησαν σαν παραμύθι. Η Κάλλας, χώρισε τον μέντορά και σύζυγό της Μενεγκίνι το 1959 και αφέθηκε στον Ωνάση με τέτοιο πάθος και αφοσίωση τα οποία όμως πλήρωσε στο τέλος ακριβά.Η μεγάλη ντίβα αποθεώθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης αλλά, το τραγούδι μπήκε σε δεύτερη μοίρα όταν μπήκε στη ζωή της ο Αρίστος.Το 1964 είναι ουσιαστικά η τελευταία χρονιά που θα εμφανιστεί στη σκηνή της όπερας. Θα επιστρέψει μετά από εννέα σχεδόν χρόνια, τον Δεκέμβριο του 1973.Στις 8 Δεκεμβρίου του 1973 θα δώσει το «κύκνειο άσμα» της στην όπερα του Παρισιού όπου αποθεώνεται από το κοινό.Στη γαλλική πρωτεύουσα θα αφήσει και την τελευταία της πνοή στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977 από καρδιακή προσβολή και σε ηλικία μόλις 53 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: