T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η χώρα εισάγει άτυπο πρωθυπουργό της 30μελούς «τροϊκανής» κυβέρνησης ελεγκτών


Ο κ.ΤΟΜΑΣΟ ΠΑΝΤΟΑ ΣΙΟΠΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


Kαθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει και επίσημα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του κ. Γ. Παπανδρέου, ο Τομάσο Πάντοα Σιόπα, Ιταλός πρώην Υπουργός Οικονομίας, εκ των πρωτεργατών του ευρώ και πρώην μέλος του Δ.Σ της ΕΚΤ!
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο κ. Σιόπα πρόκειται να αναλάβει "καθήκοντα συμβούλου του Πρωθυπουργού σε θέματα Οικονομίας και συγκεκριμένα, μακροοικονομίας, φορολογικά, τραπεζικά και διαχείρισης χρέους. Με την παγκόσμια γνώση του στο σύνθετο πλέγμα των θεσμικών και οικονομικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τη σημαντική εμπειρία του στη χάραξη πολιτικής σε ανώτατο διεθνές επίπεδο, θα παρέχει συμβουλές στον Πρωθυπουργό σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού που αφορούν την εφαρμογή του προγράμματος οικονομικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης".
Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για επίσημη πρόσληψη ξένου οικονομικού συμβούλου δεν έχει προηγούμενο στα ιστορικά χρονικά της χώρας, πολύ περισσότερο όταν ο φερόμενος ότι θα «προσληφθεί» είναι μια προσωπικότητα τέτοιας «βαρύτητας», «εμπειριών», «κύρους» και νεοφιλελεύθερης «ορθοδοξίας» στον ευρωπαϊκό και διεθνή χρηματοπιστωτικό χώρο. Τα πράγματα, μάλιστα, γίνονται ακόμα πιο κωμικοτραγικά, αν λάβουμε υπόψη ότι η κύρια αποστολή του κ. Πάντοα Σιόπα θα είναι να «βοηθήσει» την Ελλάδα να «επιστρέψει στις αγορές»(!), το οποίο για την κυβέρνηση θεωρείται το μείζον στρατηγικό διακύβευμα της περιόδου, αφού αυτή η επιστροφή ισοδυναμεί γι’ αυτήν και για το εγχώριο κεφάλαιο με προσγείωση στον «παράδεισο»!

Στην πραγματικότητα ο κύριος Πάντοα Σιόπα, με όσα αυτός αντιπροσωπεύει και τον ρόλο που αναλαμβάνει, θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από οικονομικός σύμβουλος. Θα μοιάζει περισσότερο με κάτι σαν υπερυπουργό οικονομικών, αν όχι και άτυπο πρωθυπουργό μιας άτυπης υπερκυβέρνησης, που την συναπαρτίζουν τα 30 μέλη των εξειδικευμένων υπαλλήλων ελεγκτών της «τρόϊκα», οι οποίοι έχουν ως επικεφαλής τέσσερεις περίπου γενικούς διευθυντές!

Αυτή η άτυπη υπερκυβέρνηση είναι αυτή την περίοδο και η πραγματική κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί ως τμηματάρχες-υπαλλήλους τους υπουργούς και το κράτος ως «φέουδο», που το ελέγχουν (μαζί με τους τμηματάρχες του!) οι πέντε γνωστές ελεγκτικές εταιρείες (Grand Thornton, η Deloitte & Touche, η Ernst and Young, η KPMG και η PriceWaterhouse Coopers)

Όλες λοιπόν οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι ο κ. Σιόπα, επιφανές στέλεχος, απολύτου εμπιστοσύνης των διεθνών κεφαλαιαγορών, θα αναλάβει εν λευκώ την χάραξη «υψηλής» στρατηγικής για την ελληνική οικονομία, την οποία θα προωθούν με σιδερένια πυγμή οι «τριάκοντα» ελεγκτές της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ με τους επικεφαλής τους.

Αφού, λοιπόν, ο κ. Σιόπα και οι επικεφαλής της τριακονταμελούς αποστολής της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ θα είναι πρόσωπα που όλο και περισσότερο θα καθορίζουν την καθημερινότητα των ελλήνων πολιτών και το μέλλον της χώρας, καλό είναι όλοι μας να γνωρίζουμε κάτι περισσότερο για τους "υπερυπουργούς" της άτυπης υπερκυβέρνησής μας.




ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙ "ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΣ" ΤΟΥ κ. ΣΙΟΠΑ

Ο Τομάσο Πάντοα Σιόπα διετέλεσε Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ιταλίας (2006-08) και Πρόεδρος της Υπουργικής Επιτροπής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (2007-2008). Σήμερα, είναι Πρόεδρος της Notre Europe, Πρόεδρος του Promontory Financial Group της Ευρώπης και μέλος της Ομάδας των Τριάντα. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Bocconi Luigi στο Μιλάνο και έχει M.Sc. από το Massachusetts Institute of Technology.
Το 1998-2005 ήταν μέλος της πρώτης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Προηγουμένως, διετέλεσε Πρόεδρος της Commissione Nazionale per le Società le e la Borsa (CONSOB, 1997-98), Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Banca d'Italia (1984-1997) και Γενικός Διευθυντής Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (1979 - 83). Έχει διατελέσει Γραμματέας της Μεικτής Επιτροπής Delors (1988-89), Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τραπεζών της ΕΕ (1988-1991), Πρόεδρος της Επιτροπής της Βασιλείας για την τραπεζική εποπτεία (1993-97) και Πρόεδρος της Επιτροπής Πληρωμής και Συστημάτων Διακανονισμού (2000-05)

* Ιταλική γελοιογραφία σχετικά με τις "προτεραιότητες" του κ. Σιόπα



ΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ:


Ο Ολλανδός, κ. Μπομπ Τραα, είναι ο απεσταλμένος του ΔΝΤ, που ανήκει στη σκληρή ομάδα των Βορειοευρωπαίων οικονομολόγων που θεωρούν ότι ο ελληνικός λαός έκανε «πάρτι» με τα δανεικά των υπολοίπων. Είναι 54 ετών και πρόκειται να εγκατασταθεί μόνιμα στη χώρα μας, ως επιτόπιος τοποτηρητής. Ήταν και επικεφαλής του ολιγομελούς κλιμακίου που μας επισκεπτόταν από την αρχή, ηγούνταν και της ομάδας των 30 ατόμων που μας ήλθαν την περασμένη εβδομάδα.

Ο Δανός Πολ Τόμσεν είναι αναπληρωτής διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με μεγάλη εμπειρία στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Θεωρείται το βαρύ πυροβολικό του ΔΝΤ για τις «προβληματικές» ευρωπαϊκές χώρες και ήταν αυτός που πήρε την κατάσταση στα χέρια του όταν ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα.

Ο Βέλγος Σερβάζ Ντερόουζ είναι ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο άνθρωπος του Ολι Ρεν στην τρόικα. Ο Βέλγος τεχνοκράτης έχει υπό την άμεση εποπτεία του τον τομέα της μακροοικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη και την ΕΕ και ήταν αυτός που διαπραγματεύτηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών μελών της Ευρωζώνης το «νεοαποικιοκρατικό» Μνημόνιο Συνεννόησης με την κυβέρνηση και το ΔΝΤ.

Ο Γερμανός Κλάουζ Μαζούχ εκπροσωπεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Εξελίξεων της ΕΚΤ, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ο τομέας των προβλέψεων είναι στις άμεσες αρμοδιότητές του, αλλά στις μελέτες του έχει ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.

Στην παρέα τους και ο Πορτογάλος Ζοάο Νίνιο, ήταν αυτός που σιγοντάριζε τις ερωτήσεις των τεχνοκρατών του ΔΝΤ, που είχε μεγαλύτερη γνώση για την Ελλάδα από τους υπολοίπους και προσπαθούσε να διερευνήσει εάν υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος ή ενστάσεις που μπορεί να το εκτρέψουν.

Οι υπόλοιποι 30 ελεγκτές, είναι χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι των τριών οργανισμών (ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ),με σπουδές σε ευρωπαϊκά και αμερικανικά πανεπιστήμια



Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΜΟΝΗ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Το σκηνικό λοιπόν έχει στηθεί: «τροϊκανός» άτυπος πρωθυπουργός, αντιπρόεδροι της κυβέρνησης τέσσερις γενικοί «τροϊκανοί» διευθυντές και υπουργοί 30 «τροϊκανοί» ελεγκτές, έχουν αναλάβει τα ουσιαστικά ηνία της χώρας με την συγκατάθεση της κυβέρνησης, η οποία παίζει ρόλο φοβισμένου τμηματάρχη περιφερειακής υπηρεσίας. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στη χώρα μας και μόνο μια αυθεντικά ενωτική εξέγερση του λαού με συνεκτικά αιτήματα και προοδευτική εναλλακτική προοπτική μπορεί να την αλλάξει. Με δυο λόγια ο τόπος έχει ανάγκη από μια πραγματική εξέγερση (όχι τυφλή!), με πυξίδα τα προτάγματα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της εθνικής ανεξαρτησίας και της προώθησης ενός εναλλακτικού, αναπτυξιακού παραγωγικού προτύπου για τον τόπο.



Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα ως συμβούλου του Πρωθυπουργού, έκανε την παρακάτω δήλωση:



"Ο κ. Τομάσο Πάντοα Σιόπα δεν ανέλαβε απλώς οικονομικός σύμβουλος του κ. Γ. Παπανδρέου. Ο κ. Σιόπα, ως εκ του ρόλου και της διαδρομής του, θα παίξει εκ των πραγμάτων το ρόλο του άτυπου «υπερπρωθυπουργού» της 30μελούς άτυπης αλλά πραγματικής «υπερκυβέρνησης» των ελεγκτών της Ε.Ε.-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Η χώρα έχει παραδοθεί απολύτως στο έλεος των διεθνών κεφαλαιαγορών!"

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: