T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ο Θάνατος του εμποράκου.


ΕΣΕΕ: Ο θάνατος του Εμποράκου


Η αγορά βουλιάζει! «Λουκέτο» στο εμπόριο! Η ανεργία στα ύψη!

Κίνημα ανατροπής!

Δραματική είναι η κατάσταση στον τομέα του λιανεμπορίου στην Αττική, καθώς ολοένα και περισσότερα εμπορικά καταστήματα βάζουν «λουκέτο», με το φαινόμενο να παρουσιάζεται εξαιρετικά έντονο ακόμα και σε οδούς, των οποίων τα μαγαζιά ήταν, μέχρι πρότινος, «ανάρπαστα». Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η οδόςΣταδίου, όπου οι κλειστές επιχειρήσεις φθάνουν στο 25%(!) του συνόλου και η οδός Πανεπιστημίου, όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι 20%. Συνολικά, στο κέντρο της Αθήνας, η αναλογία κλειστών/ανοιχτών επιχειρήσεων αγγίζει το 17% (!)

Η κύρια και βασική αιτία αυτής της τραγικής κατάστασης, η οποία βαίνει επιδεινούμενη, δεν είναι άλλη από την ακολουθούμενη, ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική του κουαρτέτου κυβέρνησης-ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Η μείωση των μισθών και των συντάξεων σε συνδυασμό με την πρωτοφανή φορολαίλαπα, που έχει εξαπολυθεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στους πολίτες, μειώνουν δραστικά την ενεργό ζήτηση, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε «λουκέτα», ανεργία και νέα μείωση των εισοδημάτων, δηλαδή σ’ έναν αδιέξοδο, υφεσιακό φαύλο κύκλο. Και από αυτόν τον φαύλο κύκλο δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την χάραξη μιας ριζικά διαφορετικής, προοδευτικής για τον τόπο πορείας.

Σχετικά με το θέμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΣΕΕ σχετικά με το λιανικό εμπόριο έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η αγορά κυριολεκτικά βουλιάζει, οι πολύ μικρές επιχειρήσεις πνίγονται και ειδικότερα τα μικρά εμπορικά καταστήματα οδηγούνται μαζικά στο «λουκέτο», με αποτέλεσμα η ανεργία να κινδυνεύει σε λίγο να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο!

Ζούμε την πλήρη και παταγώδη αποτυχία των κατεδαφιστικών μέτρων κυβέρνησης-τρόικας, τα οποία οδηγούν την οικονομία σε μεγάλη και μακρόχρονη ύφεση και «παραδόξως» τους προβλεφθέντες δημοσιονομικούς στόχους σε πλήρη εκτροχιασμό.

Αυτή την ώρα γίνεται εθνική ανάγκη η απεμπλοκή της χώρας από το μνημόνιο-«σφαγείο», η άμεσηεπαναδιαπραγμάτευση του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών και η εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος στήριξης και ενίσχυσης μισθών, συντάξεων, πολύ μικρών επιχειρήσεων και μικρομεσαίων αγροτών. Είναι αδιανόητο να «χαρίζονται» στις τράπεζες αμύθητα ποσά έως 78 δις ευρώ και την ίδια ώρα κυβέρνηση και τρόϊκα να προβάλλουν ως «μπαμπούλα» τη δημοσιονομική καταβαράθρωση!

Ποιος κοροϊδεύει ποιον σ’ αυτόν τον τόπο;


ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ I SK R A


Δεν υπάρχουν σχόλια: