T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

o Andrea Bocelli στο ΗΡΩΔΕΙΟ !!!!!


Εάν ο Θεός είχε φωνή, θα έμοιαζε με τη φωνή του Andrea Bocelli», είχε πει σε ανύποπτο χρόνο η Celine Dion για τον κορυφαίο τενόρο. Αυτήν τη θεϊκή φωνή θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σε μία μοναδική συναυλία του Andrea Bocelli, στις 7 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο. Η παγκόσμια αναγνώριση της ποιότητας της φωνής του τον έχει εντάξει ανάμεσα στους καλλιτέχνες-θρύλους, με πωλήσεις 70 εκατομμύρια δίσκους διεθνώς και με το δικό του Αστέρι στον Δρόμο της Δόξας στο Ηollywood.
Γεννήθηκε το 1958, στην Ιταλία, σε ένα χωριό της Pisa, και από πολύ νωρίς είχε ασθενέστατη όραση. Δείγματα της κλίσης του στο τραγούδι, φάνηκαν από την παιδική του ηλικία και μάλιστα σε κάθε ευκαιρία τον έβαζαν συγγενείς και φίλοι να τραγουδά. Οι γονείς του προσπαθούσαν να κάνουν το καλύτερο γι’ αυτόν, ειδικά μετά από εκείνο το μοιραίο απόγευμα. Η όρασή του μπορούσε να καταστραφεί ολοκληρωτικά με ένα μικρό χτύπημα στο κεφάλι, όπως και έγινε. Από τα πρώτα του παιδικά χρόνια μαθαίνει εκκλησιαστικό όργανο και πιάνο, ενώ αργότερα συνεχίζει με φλάουτο και σαξόφωνο.
Συνάντηση
Ιδιαίτερα καθοριστική για την εξέλιξή του φάνηκε η γνωριμία του με τον Franco Corelli, έναν από τους σημαντικότερους τενόρους. Αμέσως ο Corelli, αφού τον άκουσε να τραγουδά, τον παίρνει μαζί του ως μαθητή. Αλλά τα δίδακτρα ήταν ακριβά και έτσι αναγκάστηκε να τραγουδά κάθε βράδυ σε πιάνο-μπαρ, κάτι που δεν μετάνιωσε ποτέ, αφού εκεί γνώρισε τη σύζυγό του, Enrica, και μαζί της απέκτησε τους δύο γιους του.

Πάντως, από το 1992 η καριέρα του απογειώνεται: Ο ροκ σταρ Zucchero μαζί με τον Bono των U2 κάνουν οντισιόν ψάχνοντας έναν τενόρο για να πείσουν τον Lucciano Pavarotti να τραγουδήσει μαζί τους. Οταν ο μεγάλος Pavarotti άκουσε τον Bocelli, είπε ότι κανένας δεν θα μπορούσε να τραγουδήσει καλύτερα από αυτόν τον νέο.
Τα επόμενα χρόνια περνούν με συναυλίες, περιοδείες, ηχογραφήσεις- όλα με τεράστια επιτυχία. Παράλληλα, γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης που βρίσκεται στις τρεις πρώτες θέσεις στα αμερικάνικα charts κλασικών άλμπουμ, με τα «Aria», «Sacred Arias» και «Viaggio Italiano».
Οσο για τη συναυλία του Ηρωδείου -η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης- παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον και για έναν ακόμη λόγο: Ο Andrea Bocelli θα εμφανιστεί προσκεκλημένος του Ιδρύματος Δράσης για τον Καρκίνο του μαστού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: