T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ «ΤΡΟΪΚΑ»


ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΩΡΟ 25 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ Η ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Την παροχή επιπρόσθετων εγγυήσεων 25 δισ. ευρώ στις τράπεζες ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την τρόικα. Συνολικά το δημόσιο χρήμα προς τις τράπεζες θα ανέλθει στο αστρονομικό ποσό των 78 δις ευρώ!
Μάλιστα, κάτι που σκοπίμως αποσιωπείται, τα 25 αυτά δις δεν είναι απλά εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, αλλά επί της ουσίας «ζεστό» χρήμα, καθώς οι ελληνικές τράπεζες απευθυνόμενες στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα – τη μοναδική πηγή χρηματοδότησής τους, καθώς γι' αυτές η διατραπεζική αγορά είναι κλειστή-, θα δανειστούν το ποσό αυτό με το εξευτελιστικά χαμηλό επιτόκιο του 1%! Κι αυτό τη στιγμή που τα δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις έχουν ουσιαστικά παγώσει, οδηγώντας το σύνολο της ελληνικής οικονομίας σε ασφυξία.


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το νέο κυβερνητικό πακέτο των 25 δις «προσφοράς» στις τράπεζες έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση την ώρα που λεηλατεί με τον πιο πρωτόγονο και πρωτοφανή τρόπο τα λαϊκά εισοδήματα, ακόμα και τις συντάξεις των 500-600 ευρώ, την ίδια ώρα ανακοινώνει νέο πακέτο «δώρο» στις τράπεζες, ύψους 25 δις ευρώ. Έτσι, οι τράπεζες θα επωφεληθούν από το υστέρημα των πολιτών μ' ένα συνολικό πακέτο δημοσίου χρήματος, που φτάνει στο απίστευτο ποσό των 78 δις! Κι «έχει ο θεός»!

Επιβεβαιώνεται με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι η χώρα έχει μια κυβέρνηση των τραπεζών και της «τρόικα», η οποία υποθηκεύει το μέλλον του τόπου και του ελληνικού λαού για δεκαετίες. Αυτή την ώρα είναι όσο ποτέ αναγκαία η εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος ως προϋπόθεση για την άσκηση μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής με αποκλειστικά αναπτυξιακά και κοινωνικά κριτήρια και για την εφαρμογή ενός προοδευτικού προγράμματος παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας.



Το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σχολιάζοντας το νέο πακέτο των 25 δις προς τις Τράπεζες, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"Η απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει με νέο πακέτο 25 δις ευρώ τις τράπεζες που έρχεται να προστεθεί στο αστρονομικό ποσό των 53 δις ευρώ που ήδη έχουν λάβει την τριετία 2008 - 2010 από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο που κάνει ολοφάνερο το ποιοι κλέβουν τον ιδρώτα των εργαζομένων και ποιοι δημιουργούν τα ελλείμματα και τα χρέη.
Για να δει ο λαός άσπρη μέρα πρέπει να αντιπαλέψει και να απαλλαγεί από τη ληστεία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων - μονοπωλίων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: