T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ! Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΥΠΟΤΡΟΠΙΑΖΕΙ!


ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ

Ένα φάντασμα έχει αρχίσει να πλανιέται ξανά πάνω από τον ανεπτυγμένο καπιταλιστικό κόσμο .Όλα δείχνουν ότι ο διεθνής καπιταλισμός κινδυνεύει να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη μιας νέας ύφεσης.

Η καπιταλιστική κρίση όχι μόνο δεν φαίνεται να βρίσκεται σε υποχώρηση αλλά πολλά δεδομένα δείχνουν πως υποτροπιάζει .



Την Τετάρτη 11/8/2010 τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες ,μετά το αρνητικό κλείσιμο στο Τόκυο ,πραγματοποίησαν μια μεγάλη βουτιά μετά την αρνητική πορεία που είχαν όλες τις προηγούμενες μέρες συγκεκριμένα σε Ευρώπη και Ην. Πολιτείες έκλεισαν με πτώση πάνω από 2% δείκτης nasdag ξεπέρασε το 3%!



Η πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων ήρθε ως επακόλουθο των εκτιμήσεων της Αμερικάνικης Κεντρικής Τράπεζας (FED) η οποία υποβάθμισε τις προοπτικές ανάκαμψης της Αμερικάνικης οικονομίας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η οικονομία των ΗΠΑ να περιπέσει σε δεύτερη ύφεση .

Στις ίδιες ,περίπου, εκτιμήσεις προέβει και η Βρετανική Τράπεζα (ΒΟΕ) αναφερόμενη σε υποχώρηση της αναμενόμενης αναιμικής ανάπτυξης στην Βρετανία και σε δυσκολίες σχετικά με τον πληθωρισμό .



Την ίδια ώρα εκτινάχθηκε το εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών το μήνα Ιούλιο ,προσεγγίζοντας τα ιστορικά υψηλά του ενώ το δεύτερο τρίμηνο του 2010 υποχώρησε σημαντικά ,πέρα από κάθε πρόβλεψη ,η παραγωγικότητα στις ΗΠΑ περισσότερο από 2%.



Οι δυσμενέστατες αυτές εξελίξεις συνδυάστηκαν με τα στοιχεία που κάνουν λόγο για πτώση της παραγωγής ,των εισαγωγών και της κατανάλωσης στην Κίνα, στην εσωτερική αγορά της οποίας είχαν ελπίσει οι κυρίαρχοι καπιταλιστικοί κύκλοι για την τόνωση της διεθνούς οικονομίας .

Φαίνεται όμως ότι η Κινέζικη ατμομηχανή κινείται αρκετά βραδύτερα σε σχέση με το παρελθόν, αδυνατώντας να συμπαρασύρει ανοδικά την διεθνή καπιταλιστική οικονομία.



Οι αυγουστιάτικες αυτές εξελίξεις στον διεθνή καπιταλισμό ,εφόσον οι τάσεις που προδιαγράφουν επιβεβαιωθούν το επόμενο διάστημα, θα διαμορφώσουν μια νέα οικονομική και πολιτική κατάσταση στον πλανήτη η οποία θα θέσει πιο έντονα το είδη επίκαιρο δίλημμα σοσιαλισμός η βαρβαρότητα !
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: