T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

"ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ" Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ (ΕΕ - ΔΝΤ), ΠΟΛΙΤΙΚΟ (ΗΠΑ - ΕΕ), ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ (ΝΑΤΟ - ΙΣΡΑΗΛ) !

ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ! ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;


Οι χειρότεροι φόβοι για την πορεία της χώρας επιβεβαιώνονται αυτή την περίοδο με το χειρότερο τρόπο !

Η Ελλάδα αφού παραδόθηκε, ως "πειραματόζωο" και ως ένα είδος νεοφιλελεύθερης "αποικίας" στην "τρόικα", αφού κατέστη, άθυρμα των πιστωτών και "μπανανία" του χρηματιστικού κεφαλαίου, μετατρέπεται τώρα, με την, υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ, επίσκεψη Νετανιάχου στην Αθήνα, σε στρατιωτικό "οικόπεδο", "παράρτημα" και "δορυφόρο" του Ισραήλ.



Η πολιτική και οικονομική κυρίαρχη τάξη της χώρας, προκειμένου να διασώσει το νεοφιλελευθερισμό και τον ίδιο τον καπιταλισμό, αλλά και τα πιο στενά, ιδιοτελή και αρπακτικά της συμφέροντα, έχει παραδόσει την οικονομία στη νέα "χούντα" ΕΕ ΔΝΤ και έχει αναλάβει τον πιο υπηρετικό ρόλο απέναντι στους αμερικανοϊσραηλινούς σχεδιασμούς στην περιοχή, θυσιάζοντας τα πιο στοιχειώδη εθνικά συμφέροντα. Εκθέτοντας, επίσης, τον ελληνικό λαό σε περιπέτειες και ανυπολόγιστους κινδύνους εμπλοκής σε στρατιωτικούς τυχοδιωκτισμούς, συμπεριλαμβανομένου και ενός κατακλυσμιαίου πολέμου εναντίον του Ιράν.


ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΑΛΛΟΘΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ




Το επιχείρημα ότι η στρατηγική "δορυροποίηση" στο Ισραήλ θα αποτελέσει αντίβαρο στην επιθετικότητα και τις βλέψεις, σε βάρος Αιγαίου και Κύπρου, της Τουρκίας, η οποία προωθεί μια φιλόδοξη τεραδιάστατη εξωτερική πολιτική περιφερειακής ηγεμονικής δύναμης, δεν αντέχιε σε καμία λογική δοκιμασία. Αυτό το επιχείρημα ήδη χλευάζεται από τους πιο σοβαρούς αναλυτές της διεθνούς κατάστασης και της περιοχής μας.

Αντίθετα, η αγκίστρωση της Ελλάδας στο Ισραήλ θα προσφέρει απλόχερα χώρο, ¨ηθικά" και "ιδεολογικά" πλεονεκτήματα αλλά και πολύ πιο ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη στους κυρίαρχους κύκλους της Άγκυρας, να προωθήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά τις επιδιώξεις τους σε Κύπρο και Αιγαίο!



ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΒΑΤΕΡΛΩ!



Την ίδια ώρα, οι κατεδαφιστικές οικονομικοκοινωνικές επιλογές κυβέρνησης - "τρόικας" γνωρίζουν πλήρη, συνολική και παταγώδη αποτυχία, ακόμα και σε εκείνους τους στόχους για τους οποίους δικαιολογήθηκαν αυτές οι επιλογές.

Η ύφεση στην οικονομία ξεπερνάει και τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις. Οι εναπομέινασες παραγωγικές βάσεις στη χώρα από τη βιομηχανία έως τις κατασκευές και από τις επενδύσεις έως τις εξαγωγές σημειώνουν ελεύθερη πτώση ενώ, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία βουλιάζει και ο τουρισμός.

Την ίδια στιγμή η ανεργία πετάει σε ιστορικά ύψη με πρώτα θύματα τους νέους και τους ηλικιωμένους ανέργους. Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια σπάνε κάθε ευρωπαϊκό ρεκόρ. Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις βάζουν μαζικά λουκέτο. Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η εκμετάλλευση των εργαζομένων παίρνουν απολύτως βάρβαρα χαρακτηριστικά. Τα ασφαλιστικά ταμεία καταρρέουν, ενώ διερύνεται η λεηλασία των εισοδημάτων και πολλαπλασιάζονται οι ζώνες φτώχειας και ανέχειας.



ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ !




Οι κατεδαφιστικές επιλογές κυβέρνησης - "τρόικα", ελήφθησαν στο όνομα της μείωσης των ελλειμμάτων και της βελτίωσης της "ανταγωνιστικότητας" της ελληνικής οικονομίας. Ο πρωτοφανής, όμως, συνδυασμός ύφεσης και υψηλού πληθωρισμού, μαζί με την "αιχμαλωσία" του ευρώ, ακυρώνουν κάθε προοπτική βελτίωσης της "ανταγωνιστικότητας", η οποία διαρκώς επιδεινώνεται.

Ταυτόχρονα η ύφεση, παρά την άγρια φορολογική επιδρομή μειώνει στην ουσία αντί να αυξάνει τα έσοδα του Προϋπολογισμού και απειλεί τον τελευταίο με πλήρη εκτροχιασμό.



ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !




Το Φθινόπωρο αναμένεται να είναι από όλες τις απόψεις ένας πραγματικός οικονομικοκοινωνικός εφιάλτης, με ύφεση που θα ξεπερνά κάθε μεταπολεμικό προηγούμενο, με ανεργία 1.000.000 σε ιστορικά ύψη, με πρωτοφανή ακρίβεια και εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα πολύ μικρών επιχερήσεων και μικρομεσαίων αγροτών!

Πολύ περισσότερο, όταν η ρευστότητα στην αγορά είναι ανύπαρκτη, παρά τα € 78 δις "χάρισμα" στις τράπεζες. Όταν το ΕΣΠΑ έχει "κολλήσει" ενώ το ΤΕΜΠΜΕ έχει κλείσει ουσιαστικά τις στρόφιγγες προς τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, παρά τα ασύμφορα επιτόκια που προσφέρει.




ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ 2010 ΚΑΙ 2011 !





Στις συνθήκες αυτές η σύνταξη ενός Προϋπολογισμού για το 2011, ο οποίος θα είναι συμβατός με τις προδιαγραφές του Μνημονίου, γίνεται αδύνατη χωρίς τη λήψη ενός σκληρού και εκτεταμένου πακέτου νεών αντιλαϊκών μέτρων τόσο μέσα στο 2010 όσο και μέσα στο 2011.

Ανάμεσα στα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων που με βεβαιότητα θα ληφθούν το επόμενο διάστημα είναι η παράταση και ενδυνάμωση των μέτρων εισοδηματικής λιτότητας, η μεταφορά βασικών προϊόντων και υπηρεσιών λαϊκής κατανάλωσης από το χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ (11%) στον υψηλό (23%), με προσδοκώμενα έσοδα € 1 δις, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η επιβολή "πράσινων" τελών και "πράσινων" φόρων, το τέλος διατήρησης των ημιυπαίθριων, η ενεργοποίηση αντικειμενικών τεκμηρίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ, κλπ.

Τέλος, οφείλουμε να σημειώσουμε τις εισπράξεις που προβλέπονται από το κύμα ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης εθνικού πλούτου που θα ξεκινήσει από το Φθινόπωρο, δίδοντας τη χαριστική βολή σε ότι το δημόσιο σε αυτή τη χώρα.



ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ;



Κυβέρνηση και "τρόικα" γνωρίζουν άριστα τις δυσκολίες που υπάρχουν για να εφαρμοστούν τέτοιου είδους επιλογές και μέτρα, που αλλάζουν αποκρουστικά την όψη της χώρας.

Κυβέρνηση και "τρόικα" τρέμουν ιδιαίτερα τις επιπτώσεις που θα έχει η εφαρμογή αυτών των μέτρων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές του Νοέμβρη. Για αυτό επιδιώκουν να οχυρώσουν την Κυβέρνηση, δημιουργώντας εφεδρικά οχυρωματικά στηρίγματά της εκ δεξιών και αριστερών της.

Κυβερνηση και "τρόικα" τρέμουν, πρώτα από όλα, τις γενικευμένες κοινωνικές αντιδράσεις του λαού και της νεολαίας! Διότι, αυτές οι κοινωνικές αντιδράσεις όχι μόνο μπορεί να ματαιώσουν τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς αλλά και να ανάψουν το φυτίλι κοινωνικών αντιδράσεων σε όλη την Ευρώπη.

Για αυτό η Κυβέρνηση, δεν θα ήθελε να πάει σε περιφερειακές εκλογές με "σήμα κατετεθέν" τα νέα μέτρα και έναν ακόμα πιο αντιλαϊκό Προυπολογισμό για το 2011.

Κυβερνητικοί κύκλοι και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός σκέπτονται πολύ σοβαρά να προχωρήσουν άμεσα σε ευρύ ανασχηματισμό για να "καλλωπίσουν" το κυβερνητικό πρόσωπο και στη συνέχεια να κατευθυνθούν σε εθνικές εκλογές πριν την κατάθεση Προϋπολογισμού για το 2011.

Ξεχνούν, φυσικά, ότι το ίδιο επιδίωξε ο κ. Κ. Καραμανλής με συνέπεια να υποστεί ένα εκλογικό Βατερλώ!




ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ !




Αυτήν την ώρα, μια μεγάλη προοδευτική και σοσιαλιστική ανατροπή στη χώρα όχι μόνο είναι αναγκαία αλλά και γίνεται όρος εθνικής και λαϊκής επιβίωσης!

Ο τόπος έχει ανάγκη την άμεση απεμπλοκή από το Μνημόνιο και την πολιτικοστρατιωτική ιμπεριαλιστική κηδεμονία. Έχει άμεση ανάγκη από μια εναλλακτική λύση άρνησης και επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους, ρύθμισης του ιδωτικού χρέους, εθνικοποίησης των τραπεζών και εφαρμογής ενός ριζοσπαστικού προοδευτικού προγράμματος αναπτυξιακής, παραγωγικής, κοινωνικής, οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Αυτή την ώρα και στη βάση αυτών των στόχων μπορούν να συμπραταχθούν όλες οι δυνάμεις της Αριστεράς και να συγκροτηθεί μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία εργαζομένων και μικρομεσαίων στρωμάτων στην πόλη και στην ύπαιθρο, ώστε με τους κοινούς ενωτικούς αγώνες τους να υπάρχει μια διαφορετική πορεία στη χώρα.

Αυτή την ώρα, μπορεί και πρέπει να συγκροτηθεί ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα επιτροπών παντού, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για την απεμπλοκή από το Μνημόνιο και μια προοδευτική εναλλακτική πορεία.




ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΑΥΤΗ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ !




Οι νέοι και οι νέες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, σπουδαστές/τριες, μπορούν και πρέπει με την καθολική, οργανωμένη, συνεκτική και στη βάση εναλλακτικών στόχων ενωμένη κινητοποίησή τους να γίνουν ο σπινθήρας μεγαλων εργατικών - λαϊκών αγώνων και εξεγέρσεων, που θα ανοιξουν νέους ελπιδοφόρους και αισιόδοξους ορίζοντες.
iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: