T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οι Μιντιακές "πιρουέτες" της πολιτικής "εξυπηρέτησης


του Σταμάτη Θεοδωρόπουλου

Καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη από την εποχή του μεγάλου οικονομικού κραχ του 1929 ,οικονομική ύφεση στην ιστορία, ξεδιαλύνεται ότι θολό και εμφανίζονται όλες οι πολιτικές ευθύνες οι οποίες ήταν κρυμμένες για τους πολλούς όλες αυτές τις δεκαετίες παρά τις επισημάνσεις και τις αποκαλύψεις που η αριστερά έφερνε στο φώς μέσα από τις καταγγελίες της όλα αυτά τα χρόνια του μεγάλου «πλιάτσικου».


Στο σύνολο του ο λαός μοιάζει να μην είχε την αίσθηση για το ποιος ακριβώς ευθύνεται κι αυτό γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποφεύγουν συστηματικά να αναφερθούν και πόσο μάλλον να διερευνήσουν επί κοινής θέας το ζήτημα. Αποφεύγουν να εστιάσουν σε αυτούς που κρύβονται στην σκιά και που ουσιαστικά φταίνε για την πραγματική διάλυση της μεσαίας τάξης και στον εξαφανισμό και την απόλυτη εξαθλίωση των ασθενέστερων στην Ελλάδα.

Αντί λοιπόν να αποκαλύψουν την απόλυτη και γυμνή αλήθεια και που αυτή δεν είναι άλλη από τις καταστροφικές δράσεις και την αδράνεια των δύο κομμάτων που διακυβέρνησαν την χώρα από την μεταπολίτευση έως σήμερα τα «μαγειρεία» των ΜΜΕ το αγνοούν επιδεικτικά σε σημείο προστασίας όλων αυτών των υπεύθυνων αποδεικνύοντας περίτρανα την στενή μεταξύ τους σχέση ,γιατί δεν μπορεί να συμβαίνει κάτι άλλο ,όταν η χώρα συνθλίβεται να μην αποκαλύπτουν αλλά να συγκαλύπτουν με την στάση τους ,τους ενόχους αυτής της τραγικής κατάληξης για την Ελλάδα και τον λαό της.

Ούτε κουβέντα δεν ακούγεται περί ευθυνών και ενόχων από τους μεγαλόσχημους δημοσιογράφους αναλυτές ,πέραν της γνωστής και ανώνυμης τηλεοπτικής «φασαρίας», που και που για λόγους τηλεθέασης ανάμεσα σε πολιτικούς των δύο κομμάτων του ύφους ‘φταίτε εσείς-όχι εσείς φταίτε’ και στο τέλος φταίει ο γνωστός Χατζηπετρής και τελειώνει εκεί το ζήτημα με τις ευχαριστίες για την υπομονή μας από τον κεντρικό τηλεπαρουσιαστή.

Οι επιδέξιες τακτικές που τα μεγάλα ιδίως ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα χρησιμοποιούν ,είναι απίστευτες και τα ‘κανάλια’ αυτά ελέγχουν όλη την πληροφόρηση της ευρύτερης κοινής γνώμης .

Μια από αυτές τις ..επιδέξιες τακτικές ήταν η παθητική στάση που κράτησαν και ούτε λέξη δεν ξεστόμισαν για την «ντροπιαστική» συνεργασία στη Βουλή των τριών κομμάτων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ ,παρουσιάζοντας την μάλιστα και κάποια από αυτά σαν την ώρα της «εθνικής συμμαχίας» αφήνοντας αιχμές μάλιστα για την στάση της αριστεράς (δηλαδή τι περίμεναν;) ,παίζοντας απλά το «παιχνίδι» και παίρνοντας το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογούσε ως κολώνες στήριξης ,ώστε να μπει στην χώρα με επιτυχία και χωρίς μεγάλες λαϊκές αναταράξεις το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.

Αυτό όμως που είναι εντελώς γελοίο αλλά συνάμα τρομακτικό και επικίνδυνο ,είναι πως αυτές οι ίδιες πολιτικές αλλά και εταιρικές δυνάμεις οι οποίες ευθύνονται τόσο για την ..κρίση όσο και για την μετά βαΐων και κλάδων είσοδο ως Καίσαρες μετά λεγεωνάριων ΔΝΤ και ΕΚΤ ,αυτοί που δημιούργησαν την οικονομική κρίση για λογαριασμό των λίγων προνομιούχων πετώντας στον Καιάδα ολόκληρο λαό και χώρα …είναι οι ίδιες δυνάμεις που έρχονται σήμερα και παίρνουν όλες τις αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της ..κρίσης αυτής..

Δεν είναι δα και μεγάλο το ερώτημα λοιπόν γιατί οι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά κανέναν έλεγχο παρά μόνο «πετάνε» κάποιον ,μικρό και ασήμαντο για το μέγεθος αυτής της εθνικής τραγωδίας που βιώνει ο τόπος ,στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ,ίσα για να κάνουν την εντεταλμένη τους δουλειά και αυτά σηκώνοντας την απαραίτητη σκόνη που χρειάζεται προκειμένου να θολώσει το τοπίο για λίγο και να μην μπορεί να δει η κοινή γνώμη πέρα από αυτό ,επιτρέποντας στους κ.κ. να κάνουν την δουλειά τους ακόμη πιο ήσυχα. Αυτό είναι πασιφανές κι εύκολο να το καταλάβει ακόμη και κάποιος ο οποίος δεν θεωρείται ιδιαίτερα έξυπνος

Και τα λέει από μόνο του όλα σε ότι αφορά το μέλλον του λαού και της χώρας, που κάτω από αυτές τις συνθήκες προδιαγράφεται μαύρο εάν ο ίδιος ο λαός δεν πάρει την κατάσταση στα χέρια του και δεν ανατρέψει το όλο σκηνικό που έχει περίτεχνα στηθεί στην πλάτη του μέσα από μαζικά κινήματα ανατροπής σε όλους τους τομείς της κοινωνίας .

Κάθε μέρα που περνάει και αυτό το γνωρίζουν πλέον οι πάντες κυλά σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων και μάλιστα βάρβαρα και ταχύτατα ,αφήνοντας βαθιές πληγές που δύσκολα επουλώνονται επάνω στην σάρκα της Κοινωνίας και των λαϊκών στρωμάτων αυτής της χώρας, πληγές που τα σημάδια τους όμως πολύ σύντομα θα γίνουν η αιτία ξεσηκωμού και ανάνηψης της ζωής στην Ελλάδα που όσο κι αν προσπαθούν να την «τελειώσουν» τον τελευταίο λόγο έχει πάντα ο λαός και γι αυτό πρέπει αντλώντας διδάγματα από την ιστορία να είμαστε σίγουροι πως θα συμβεί και μάλιστα σύντομα. Όσο κι αν προσπαθούν να προκαλέσουν ασφυξία ο λαός θα βρει τον τρόπο και θα ανασάνει ,αυτό είναι βέβαιο..

Δεν υπάρχουν σχόλια: