T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Έτοιμο το νέο «μίνι» ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Έτοιμο το νέο «μίνι» ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Στον αέρα τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα και στις επικουρικές συντάξεις.

Ανάγκη ένα κίνημα ανατροπής και εναλλακτικής λύσης

Όπως πρώτη αποκάλυψε η «Iskra», ένα νέο «μίνι», συμπληρωματικό και εξειδικευμένο ΜΝΗΜΟΝΙΟ είναι έτοιμη να συνυπογράψει η κυβέρνηση.



Συγκεκριμένα, μετά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιεί η 30-μελής αποστολή της «τρόικας» στην Ελλάδα (την οποία σε άρθρο τους οι «Financial Times» ωμά χαρακτήρισαν ως «ημιπροτεκτεράτο»), ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλο, θα συνυπογράψουν με τους επικεφαλής της αποστολής Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ ένα νέο δεσμευτικό κείμενο μέτρων και προσανατολισμών. Το νέο κείμενο θα αποτελεί προϋπόθεση για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου Ε.Ε.- ΔΝΤ ύψους 9 δις ευρώ που θα δοθεί τον Δεκέμβριο.



Το νέο «μίνι» ΜΝΗΜΟΝΙΟ θα συνιστά άλλο ένα κυβερνητικό πραξικόπημα, διότι αυτό το νέο μνημόνιο, ενώ θα υπαγορεύει δουλικές δεσμεύσεις για τη χώρα, όχι μόνο δεν πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή (πολύ περισσότερο με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 όπως θα έπρεπε), αλλά δεν θα έρθει ούτε καν προς συζήτηση- ενημέρωση στην εθνική αντιπροσωπεία!



Η χώρα κυβερνάται πλέον ως «μισο- αποικία», με τη θέληση της τρόικας να γίνεται κάθε φορά υπερ- Σύνταγμα και την κυβέρνηση να ακολουθεί πλήρως και απολύτως παραδομένη τις υπαγορεύσεις των «τροϊκανών».



Οι κατευθύνσεις του νέου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ



Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου, το νέο «μίνι» μνημόνιο θα εξειδικεύει παλιές δεσμεύσεις, ενώ θα περιλαμβάνει και καινούριες σε ακραία αντιλαϊκή κατεύθυνση.



Συνοψίζουμε τις βασικές κατευθύνσεις του νέου μνημονίου:



Περικοπή των δώρων για τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα σε αντίστοιχη κατεύθυνση με όσα έχουν γίνει στο Δημόσιο.
Περικοπή των δώρων στις επικουρικές συντάξεις και εκπόνηση νέας αναλογιστικής μελέτης για το ασφαλιστικό σύστημα στη βάση της οποίας θα ληφθούν νέα αντι-ασφαλιστικά μέτρα, στο πλαίσιο της μείωσης των ασφαλιστικών δαπανών στο 2,5% του ΑΕΠ έως το 2060.
Ουσιαστική απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται μεγάλες αυξήσεις στα ηλεκτρικά τιμολόγια και η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, με την πώληση του 40% των λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών της μονάδων.
Άμεσο χρονοδιάγραμμα για το άνοιγμα όλων των λεγόμενων «κλειστών» επαγγελμάτων στη βάση της απαράδεκτης μεθόδευσης που προωθήθηκε στα φορτηγά και βυτιοφόρα Δημοσίας Χρήσης.
Αποκρατικοποιήσεις σε όλες, σχεδόν, τις ΔΕΚΟ, οι οποίες, μπορεί να συνοδευτούν και με γενικευμένες απολύσεις και αιχμή τη διάλυση του ΟΣΕ και πώληση των «φιλέτων» του.
Συγχωνεύσεις, εξαγορές και ίσως ιδιωτικοποιήσεις στις τράπεζες, με αιχμή την Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Γενικευμένη εμπορική εκμετάλλευση, αλλά και γενικευμένες εκποιήσεις της Δημόσιας κινητής και ακίνητης περιουσίας κατά παρέκκλιση από τη Συνταγματική και Ρυθμιστική τάξη και χωρίς τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως προκύπτει από την πρόσφατη ψηφισθείσα επαίσχυντη τροπολογία.
Κατάργηση σειράς δημόσιων οργανισμών και υπηρεσιών, οι οποίες θα συνοδευτούν με νέες μετατάξεις και μεταθέσεις θέσεων στον στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα.
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο από το Φθινόπωρο, το οποίο μεταξύ άλλων θα μετατάσσει βασικά καταναλωτικά προϊόντα από το συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 23%, θα αυξάνει τις αντικειμενικές αξίες, τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβάλλει «πράσινους» φόρους κ.λπ. σε μια απόπειρα να συγκεντρωθούν πάνω από 4 δις ευρώ.
Τέλος, θα μένει ανοιχτό το ζήτημα της λήψης πρόσθετων διορθωτικών μέτρων αν κι εφόσον, πράγμα που είναι πολύ πιθανό, οι πραγματοποιήσεις του προϋπολογισμού του 2010 παρεκκλίνουν σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί.




Για ένα κίνημα ανατροπής και εναλλακτικής πρότασης



Γίνεται σαφές από όλα τα παραπάνω ότι κάθε τρίμηνο πλέον θα έχουμε και ένα νέο μνημόνιο, περισσότερα και οδυνηρότερα αντιλαϊκά μέτρα, παράταση και βάθεμα της ύφεσης, αλλά και διάλυση του εναπομείναντος παραγωγικού ιστού, με την ανεργία να ξεπερνάει σταδιακά το ένα εκατομμύριο, σε ένα ατέλειωτο φαύλο κύκλο που ενώ είχε αρχή το πιθανότερο τέλος του θα είναι η οικονομική καταστροφή της χώρας.

Αυτήν την ώρα είναι αναγκαίο όσο ποτέ, ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα (όχι απλώς συνδικαλιστικό!) που θα ενώσει τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε έναν δρόμο ελπίδας για την ανατροπή του μνημονίου και την ακύρωση των δεσμεύσεών του. Το οποίο θα έχεις ως στόχους τη μη αναγνώριση από το λαό του χρέους, με άμεσες προτεραιότητες την επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους, την ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την εθνικοποίηση των τραπεζών, τη ριζική αναδιανομή του πλούτου και ένα νέο πρότυπο παραγωγικής- κοινωνικής- οικολογικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

I S K R A ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: