T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αλέξης ΤΣΙΠΡΑΣ Δεν πετάμε σωσιβιο στο ΠΑΣΟΚ


>Η αριστερά όμως, αν είναι να προσφέρει χείρα βοηθείας, πρέπει να το κάνει στον κόσμο της εργασίας και στην νεολαία. Δεν γίνεται να δίνει η αριστερά συγχωροχάρτι στο έγκλημα που συντελέστηκε κατά της κοινωνίας. Δεν γίνεται να πετάμε σωσίβιο στο ΠΑΣΟΚ. Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Με ενωτικές πρωτοβουλίες.

Με πολιτικό άνοιγμα στις δυνάμεις του σοσιαλιστικού χώρου που εγκαταλείπουν το νεοφιλελεύθερο ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου.

Με όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον δικομματισμό. Με την κατάθεση ενός εναλλακτικού πολιτικού σχεδίου που θα μας απαλλάξει από την θηλιά του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Για να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο. Το δρόμο της αναδιανομής του πλούτου , της προστασίας της εργασίας και της επαναθεμελίωσης της ασφάλισης. Της άμεσης απεμπλοκής από την πολιτική του μνημονίου, της προστασίας του κόσμου της εργασίας και των εισοδημάτων των οικονομικά αδύνατων.

Οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές είναι οι περισσότερο πολιτικές εκλογές που έχουν γίνει ποτέ. Όσο και αν προσπαθήσει η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να υποβαθμίσουν τον ρόλο τους και την σημασία τους, όσοι πρόθυμοι και αν βρεθούν να στηρίξουν αυτήν τη βαθιά συντηρητική άποψη ότι οι εκλογές δεν είναι πολιτικές, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν μεγάλη πολιτική μάχη. Να στείλουν τον δικό τους λογαριασμό στο πολιτικό, οικονομικό και εκδοτικό κατεστημένο. Οι αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές θα είναι διαφορετικές από τις όλες τις προηγούμενες. Είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση σε συνθήκες ΔΝΤ. Είναι η πρώτη εκλογική αναμέτρηση μετά από την επιλογή της κυβέρνησης να βάλει την ελληνική κοινωνική σε γύψο. Ας αναλογιστούν μαζί και με εμάς όλες οι αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις πόσο κρίσιμη είναι η εποχή που ζούμε. Το πραγματικό δίλημμα είναι αν σύντομα έρχεται το Βατερλό της κυβέρνησης και της πολιτικής της ή το Βατερλό της κοινωνίας. Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: