T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Κράτος-στρατός-αστυνομία-μίντια "έσπασαν" την απεργία φορτηγών - βυτιοφόρων


KINHMA KATA THΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

Ο Γ. Παπανδρέου όπως είπε από την Κρήτη, κάνει την «επανάσταση του αυτονόητου».Το αυτονόητο όμως γι'αυτόν είναι να βάλει την δημοκρατία και την Χώρα στον "γύψο".

Όσα εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε βάρος της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων διαμόρφωσαν ένα νέο και άκρως αυταρχικό τοπίο, το οποίο μόνο «τρίχα» απείχε από την ανοιχτή αντιδημοκρατική εκτροπή.

Για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση, συνδυάστηκε το ακραία αντισυνταγματικό μέτρο της επιστράτευσης των απεργών, με την απροκάλυπτη πραξικοπηματική χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων (στρατιωτικό προσωπικό και μέσα του στρατού και του ναυτικού) σε ρόλο απεργοσπαστικού μηχανισμού. Παράλληλα η κυβέρνηση προχώρησε στην εκτεταμένη κινητοποίηση της αστυνομίας και τη γενικευμένη χρήση βίας με την συνδρομή των ΜΑΤ, που έλαβαν διαταγή να χτυπήσουν σε κάθε μέρος της χώρας στο ψαχνό τους απεργούς.

Ο βρώμικος ρόλος των «Μίντια»

Ακόμα χειρότερα, τα κυρίαρχα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και πρώτα απ’ όλα οι κλειδοκράτορες των δελτίων των 8, κλιμακώνουν κάθε βράδυ έναν βρώμικο ρόλο- στο πλάι του στρατού και της αστυνομίας- σε μια πρωτοφανή επιχείρηση κατασυκοφάντησης έως διασυρμού της απεργίας και των απεργών. Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά, η διαπραγμάτευση για το «σπάσιμο» της απεργίας των μεταφορέων ενορχηστρώθηκε καθημερινά από τα δελτία των 8, με πρωταγωνιστές τους τηλεπαρουσιαστές τους, που τους συνόδευαν στα «παράθυρα» πλήθος από «παπαγαλάκια» ως εκπρόσωποι «αγανακτισμένων» κοινωνικών φορέων, ομάδων και επιχειρηματιών.

Είναι προφανές ότι η χώρα έχει εισέλθει σε ένα νέο σκοτεινό αυταρχικό χειμώνα, όπου το πέρασμα των μέτρων κυβέρνησης- τρόικας προϋποθέτει την κατάλυση του Συντάγματος και τη μετατροπή της χώρας σε ένα τεθωρακισμένο στρατόπεδο περιορισμού των ελευθεριών όσων κινητοποιούνται και αμφισβητούν το καθεστώς του «μνημονίου».

Κρίσιμη Γενική Συνέλευση

Στο μεταξύ Κυριακή 1/8/’10, στις 12 το μεσημέρι ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, καθώς η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους εκβιάζαν ποικιλοτρόπως τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του χώρου και τους επιχειρηματικούς ιδιοκτήτες που διαθέτουν πολλές άδειες φορτηγών να «βγουν μπροστά» και να προτείνουν τη λύση της απεργίας, ενάντια στη θέληση των μικροϊδιοκτητών και όσων έχουν πρόσφατα αποκτήσει μία άδεια και οι οποίοι βλέπουν να καταστρέφεται το μέλλον τους με το κυβερνητικό νομοσχέδιο,τελικώς, μέσα σε "πολεμικό" κλίμα με εξαιρετικά μεγάλες εντάσεις ,αργά το απόγευμα ,αποφασίστηκε η αναστολή της απεργίας μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση η οποία θα οριστεί βάση των εξελίξεων που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες.

Αναγκαίο ένα ενιαίο αγωνιστικό ποτάμι

,

Αυτήν την ώρα γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι καμιά μεμονωμένη κοινωνική κατηγορία, όσο και αν είναι αναγκαίος και επιβεβλημένος ο συνεπής και ασυμβίβαστος αγώνας της, δεν μπορεί να «σπάσει» από μόνη της το μνημόνιο και την αδιαλλαξία του μετώπου κυβέρνησης- τρόικας.



Αυτό που χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, είναι ένα μεγάλο πολιτικό κίνημα που θα συνεγείρει σε ένα ενιαίο αγωνιστικό ποτάμι την εργατική τάξη της χώρας με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και της υπαίθρου και το οποίο θα προβάλλει απέναντι στην παραδομένη κυβέρνηση, την τρόικα και το μνημόνιο θετικούς εναλλακτικούς στόχους για: αναδιαπραγμάτευση του χρέους, ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, ριζική αναδιανομή του πλούτου και ένα νέο τύπο παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της χώρας.



Μόνο μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό κλίμα ανάπτυξης ισχυρών και ενωτικών κοινωνικών αγώνων, είναι δυνατόν δυναμικές κινητοποιήσεις μιας μεμονωμένης κοινωνικής κατηγορίας να καταστούν η σπίθα («ISKRA») μιας γενικευμένης λαϊκής εξέγερσης ανατροπής του σημερινού πολιτικο- οικονομικού καθεστώτος.



Σ Χ Ο Λ Ι Α Τ Η Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Α Σ Π Ρ Ο Η Γ Ο Υ Μ Ε Ν Ω Ν Η Μ Ε Ρ Ω Ν

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών δημοσίας χρήσεως, έκανε την παρακάτω δήλωση:


Η κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, οφείλει να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ή, τουλάχιστον, να δηλώσει ότι το "παγώνει", ανοίγοντας έναν ουσιαστικό διάλογο με τους ενδιαφερόμενους και την κοινωνία, προκειμένου να αναζητήσει τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις, αλλά και για να αποτρέψει την παράδοση των οδικών μεταφορών σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και σε καρτέλ.

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει δυνάμεις του στρατού ως απεργοσπαστικό μηχανισμό. Πρόκειται για απόφαση επικίνδυνη και απαράδεκτη. Δείχνει ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενεργοποιεί όλο το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσιο που έχει συγκεντρώσει η αστική τάξη, με σκοπό να τσακίσει κάθε δράση που στρέφεται εναντίον της βάρβαρης πολιτικής της.

Την ευθύνη δεν την έχουν οι απεργοί, αλλά η κυβερνητική πολιτική που ενισχύει τη συγκέντρωση υπέρ των μονοπωλιακών ομίλων και σε βάρος κυρίως των πιο μικρών ιδιοκτητών. Επιβεβαιώνεται ότι μπροστά σε αυτό τον οδοστρωτήρα δεν απομένει άλλος δρόμος από την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για χρησιμοποίηση των ενόπλων δυνάμεων για την παράκαμψη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Μετά την επιστράτευση - κατά παραβίαση του Συντάγματος - των απεργών στα φορτηγά, η απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τις ένοπλες δυνάμεις ως μηχανισμό παράκαμψης της απεργίας, συνιστά ακόμη ένα βήμα για την περαιτέρω συρρίκνωση της δημοκρατίας στον τόπο μας.



iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: