T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

" ξού ρε.. "


Για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο θέμα δεν μπαίνει .Όχι βέβαια, η κυβέρνηση που εκλέχθηκε τον περασμένο Οκτώβρη κι αυτό είναι ηλίου φαεινότερο. Υπάρχει αντίρρηση σε αυτό;



Όλα αυτά που βλέπουμε όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν μας επιτρέπουν να έχουμε καμία αμφιβολία .Πρωθυπουργός και υπουργοί κάνουν τη ¨λάντζα¨ τη στιγμή που κατ’ ουσία και τύποις το κυβερνητικό έργο έχει αναλάβει αποκλειστικά η τρόικα και από ..νομαρχία των Βρυξελλών... η κατάντια ,μας υποβάθμισε σε αποικία .



Κι αυτό φαίνεται μια χαρά από τον τρόπο που μας συμπεριφέρονται τα «παλικάρια» της τρόικας που μας αντιμετωπίζουν ευθέως ως υπηκόους τους.

Χαλιά στρώνουν οι υπουργοί ,την πόρτα τους ανοίγουν…περάστε…θυρωροί γίνανε στο σπίτι μας.. κανονικοί ,ότι προστάξετε πολυχρονεμένοι αφέντες …yes men!!

Κι εν τω μεταξύ οι της τρόικα κόβουν βόλτες στα ΜΜΕ ,δίνοντας εντολές-διαταγές για το τι πρέπει να γίνει σε κάθε χώρο, νέοι ιδιοκτήτες στο σπίτι βλέπεις ,γιατί εμείς τους βάλαμε στο σπίτι κι εκείνοι δεν άφησαν ούτε ντουλάπα, ούτε συρτάρι που να μην έψαξαν ..μέχρι κάτω απ’ τα χαλιά που κρύβαμε και κάτι από την πεθερά, δεν τους άρεσε αυτό που είδαν ..δεν ήταν βολικό γι’ αυτούς βρ’ αδερφέ, το αγόρασαν λοιπόν με τα λεφτά τους (μας) και ησυχάσανε .

Αυτοί ,όχι εμείς…αυτοί ησυχάσανε και χαμογελάνε ευχαριστημένοι ,γιατί εμείς όταν μας χτύπησαν την πόρτα δεν τους είπαμε “ξού ρε” η έστω πιο ευγενικά ‘δεν δεχόμαστε’ ,αντιθέτως ανοίξαμε διάπλατα την (κερκό)πορτα και ρίξαμε να τείχη να περάσει ο νέος κατακτητής ,τρεμάμενοι και άφωνοι να χαζεύουμε την «Καισάρεια» μετά βαΐων και κλάδων έλευση τους.

Κι όταν λέω εμείς ,εννοώ αυτούς που βγάλαμε ως «κυβέρνηση» τον Οκτώβρη, τον Γιώργο και τα ‘τζιέρια’ του, που γυρνάνε άλλοτε σε φυλλάδες άλλοτε σε τηλεκανάλια ,άλλοτε μέσω των ερτζιανών και την μία μας τα λεν ως “κλαίουσες”, λυπημένες ,σχεδόν σε κατάθλιψη μανιάτισσες μοιρολογίστρες που κλαίν για την μοίρα που βρήκε εμάς και τον "κλήρο" που έπεσε σε αυτούς και μία σαν τον αείμνηστο μεγάλο ηθοποιό Αρτέμη Μάτσα ,στα επικά για το ‘40 film noir του ελληνικού κινηματογράφου ,προσπαθώντας να μας πείσουν πως… ‘ ‘o κ.Τομάσο Παντόα Σιόπα είναι σύμβουλος και φίλος σου- ο κ. Πώλ Τόμσεν σε νοιάζεται και σ' αγαπάει’’…έτσι έλεγε και ο Αρτέμης και μετά γελούσε ανατριχιαστικά ‘ ‘μην φοβάσαι…οι γερμανοί είναι φίλοι μας’’…

Πάντως εμείς σαν λαός και για τον λόγο πως ποτέ δεν είναι αργά ,καιρός είναι και αρχίζει και γίνεται συνείδηση σιγά-σιγά το πράγμα ,πως ήρθε η ώρα να πούμε μια και καλή “ ξου ρε απ’ την παράγκα” και στους νέους ιδιοκτήτες αλλά και στους άκρως επικίνδυνους …θυρωρούς ,μαζί και στους λακέδες τους…Ξουυυυυυυυύ!!!!!! Ξουυυυυυυυύ!!!!!!!

Σ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: