T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Δ. Στρατούλης στο 105,5 για την νεα ΕΓΣΣΕ


ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 Στο Κόκκινο»(Γιώργος Αναδρανιστάκης) σχετικά με την υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ηγεσία της ΝΔ, ο ΣΕΒ και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ(ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) καλούν τους εργαζόμενους να χαρούν και επιπλέον να τους ευχαριστήσουν, επειδή οδηγούνται για τριετία σε δραματική μείωση της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των μισθών τους.

Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους ότι η ΕΓΣΣΕ είναι η καλύτερη δυνατή, διαχειριζόμενοι το φόβος τους ότι μπορεί να πάθουν τα χειρότερα, δηλαδή να τους κοπεί ο 13ος και 14ος μισθός.

Επικαλούνται την ανάγκη αύξησης της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, όταν είναι γνωστό ότι δεν την επηρεάζουν στη χώρα μας οι μισθοί αλλά οι υψηλές τιμές των προϊόντων που ενσωματώνουν υπέρογκα επιχειρηματικά κέρδη και το υπερτιμημένο ευρώ.

Από αυτή την ΕΓΣΣΕ χάνουν οι εργαζόμενοι, στους οποίους μειώνονται οι μισθοί και μπαίνουν στην κατάψυξη για τα τρία επόμενα χρόνια οι όποιες διεκδικήσεις τους για βελτίωση της κατάστασής τους. Κερδίζουν όμως οι βιομήχανοι και το κεφάλαιο και γι’ αυτό δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους, αφού οι απώλειες στους μισθούς των εργαζομένων θα μετατραπούν αυτόματα σε δικά τους κέρδη.

Με την υπογραφή της ΕΓΣΣΕ και την έγκριση στη βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία του ασφαλιστικού-εργασιακού νομοσχεδίου έκλεισε ένας πρώτος κύκλος κοινωνικής και πολιτικής αντιπαράθεσης του εργατικού κινήματος και των δυνάμεων της αριστεράς με την κυβέρνηση κατά το τελευταίο 8μηνο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει συγκροτημένα και συλλογικά να κάνει έναν απολογισμό αυτών των αγώνων και να σχεδιάσει μια πιο δημιουργική συμβολή για την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και για την πολιτικοποίηση της οργής και των διαθέσεων για αντίσταση των εργαζομένων και της νεολαίας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/07/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: