T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ναυάγησε η συνάντηση υπουργείου- μεταφορέων


Συνεχίζουν την απεργία οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων, καθώς η συνάντηση με τον γγ του υπουργείου Χάρη Τσιόκα ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση από την πλευρά της πιέζει με κάθε δυνατό τρόπο για την λήξη της απεργίας και απειλεί με επίταξη.

Στη διάρκεια της συνάντησης οι ιδιοκτήτες απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για λύση της απεργίας και στη συνέχεια να διεξαχθεί διάλογος.

Ζήτησαν, επίσης, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο μέχρι το τέλος Αυγούστου, γεγονός που αποκλείει η κυβέρνηση, καθώς υπάρχει και σχετική δέσμευση με τον Μηχανισμό Στήριξης.

Επιπλέον, επιθυμούν αποζημίωση του ύψους της αδείας που κατέχουν, σε βάθος χρόνου και διασφάλιση των συνταξιοδοτικών τους δικαιωμάτων.

Σημείωσαν ακόμα ότι τα θέματα είναι σύνθετα και απαιτείται να υπάρξουν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης.

«Η ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας βαραίνει την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος του συνδικάτουΧερσαίων Μεταφορών Γιώργος Τζωρτζάτος.

«Η κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι υπέρ του διαλόγου, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να αφήσει να παραλύσει η χώρα» τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, Χάρης Τσιόκας.

Υπό εξέταση η επίταξη

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας.

Ερωτηθείς μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, εάν τίθεται θέμα επιστράτευσης απάντησε «βεβαίως και το εξετάζουμε», προσθέτοντας εμφατικά ότι «η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη, η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη».

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: