T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: Σώσαμε την Ελλάδα...Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;


Απολογιστικό τόνο έδωσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την τελευταία για το καλοκαίρι, ο Γιώργος Παπανδρέου, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της κατάφερε να σώσει την Ελλάδα. "Αυτό είναι στο DNA το δικό μας", είπε χαρακτηριστικά. Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των πολιτικών που απορρέουν από το Μνημόνιο, ωστόσο δήλωσε ότι "μπορεί το Μνημόνιο να έχει πτυχές που περιόρισαν τις κινήσεις μας, από την άλλη μεριά όμως, αυτά τα οποία κάνουμε, δεν είναι λόγω Μνημονίου. Οι μεγάλες αλλαγές που κάνουμε δεν είναι λόγω του Μνημονίου".

Οι "μεγάλες αλλαγές" δεν είναι λόγω Μνημονίου
Ο κ. Παπανδρέου απέφυγε να αναφερθεί στην απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη, λέγοντας απλώς ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων δεν είναι θέμα του Μνημονίου."Θεωρούμε ότι η απελευθέρωση των επαγγελμάτων είναι κάτι που βοηθά τον νέο άνθρωπο, ανοίγει την αγορά, ανοίγει τη δυνατότητα για καλύτερες υπηρεσίες, ανοίγει τις δυνατότητες για φτηνότερες υπηρεσίες, ουσιαστικά ανοίγει τις δυνατότητες για ανάπτυξη", είπε ο κ. Παπανδρέου. Ζήτησε δε από τους Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Πάγκαλο και Χ. Παμπούκη να ετοιμάσουν πλαίσιο αρχών για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο καυτηρίασε τη στάση των άλλων πολιτικών δυνάμεων, λέγοντας ότι "κάτω από την ταμπέλα είτε του προοδευτικού είτε του φιλολαϊκού, ουσιαστικά είναι οι πιο συντηρητικές δυνάμεις της χώρας, είτε από τη δεξιά είτε από την παραδοσιακή αριστερά, έχουμε ένα μέτωπο συντήρησης, ένα μέτωπο πολιτικού κατεστημένου".



Ευάγγελος Βενιζέλος: Καλώς ελήφθη η απόφαση για επίταξη



"Καλώς ελήφθη", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας για την απόφαση της επίταξης και επιστράτευσης των απεργών, συμπληρώνοντας ότι "θα ήθελα να μην φτάσουμε στην ανάγκη εφαρμογής αυτής της αναγκαστικής και αναγκαίας απόφασης, γιατί πρέπει όλες οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, έστω την υστάτη στιγμή, να δείχνουν ότι έχουν αίσθηση εθνικής και κοινωνικής ευθύνης". Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προστατέψει το κοινωνικό σύνολο, τη δημόσια υγεία και τη δημόσια τάξη, "αλλά και το δικαίωμα των Ελλήνων να κάνουν λίγες μέρες διακοπών και το δικαίωμα της εθνικής οικονομίας να διατηρήσει το επίπεδο της τουριστικής σεζόν σε επίπεδα όσο γίνεται υψηλότερα".
.....
Οτι πείς Βαγγέλη...
και μη χειρότερα να λέμε..

Δεν υπάρχουν σχόλια: