T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2010

Οι «νεοαποικιοκράτες» της «τρόικας» ελέγχουν! «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Α.Ε.»


ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,

ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Οι πέντε μεγαλύτερες πολυεθνικές ελεγκτικές εταιρείες (Grand Thornton, Deloitte & Touche, Ernst and Young, KPMG και PriceWaterhouse Coopers), μαζί με τον ΣΟΛ, έχουν αναλάβει, σύμφωνα με τις επιταγές του «νεοαποικιακού» μνημονίου, κάτω από πλήρη αδιαφάνεια, με άγνωστους όρους και με άγνωστους στόχους, καθώς η σχετική Σύμβαση δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, τον έλεγχο της λειτουργίας του κράτους αλλά και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.Πρώτος στόχος Νοσοκομεία, Ασφαλιστικά Ταμεία και Υπουργεία. Σε καθεστώς πλήρους υποτέλειας η χώρα

Αυτός ο πρωτοφανής καθολικός, σχεδόν, έλεγχος, αφορά πρωταρχικά τη χρήση πόρων και ιδιαίτερα των ανθρώπινων, την εξοικονόμηση δαπανών, την παραγωγικότητα και την ορθολογική λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών, μέχρι την καταλληλότητα και αποτελεσματικότητα των κοινωνικών προγραμμάτων. Οι εταιρείες αυτές θα ελέγχουν και θα συμβάλλουν στην κατάρτιση των προϋπολογισμών-προγραμμάτων των φορέων της γενικής κυβέρνησης που θα έχουν τριετείς προβλέψεις για τις εξελίξεις των οικονομικών τους μεγεθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, πέραν από την πλήρη και αναλυτική καταγραφή των δαπανών των υπουργείων που θα κάνουν οι ιδιωτικές εταιρείες μαζί με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ), στο στόχαστρο των ελέγχων θα βρεθούν αρχικά τρία νοσοκομεία και τέσσερα ασφαλιστικά Ταμεία: Τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Αττικόν» και «Γ. Γεννηματάς» και τα ασφαλιστικά Ταμεία ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.
Σε επόμενο στάδιο και μόλις ολοκληρωθεί η «μεταρρύθμιση» του «Καλλικράτη», οι ελεγκτικές εταιρείες αναμένεται να εισέλθουν στα λογιστήρια και των ΟΤΑ.
Το κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες μετατρέπονται, επί της ουσίας, με ευθύνη της κυβέρνησης, σε Ανώνυμες Εταιρείες για να υπαχθούν σε ελέγχους εταιρειών που αξιολογούν ισολογισμούς επιχειρήσεων, τη στιγμή μάλιστα που οι εν λόγω πολυεθνικές εταιρείες δεν διαθέτουν καμία αξιοπιστία και είναι συνυπεύθυνες για τη διεθνή κρίση!! Η Ελλάδα φαίνεται να έχει μετατραπεί σε «νεοαποικία» που κατευθύνεται από νέου είδους «εταιρείες Ανατολικών Ινδιών».


Nέοι έλεγχοι της τρόικα. Προανάκρουσμα για νέα επαχθή μέτρα από το φθινόπωρο

Ξεκίνησαν σήμερα, οι έλεγχοι από το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων της τρόικα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας βάσει του Μνημονίου. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν οι δαπάνες των ΔΕΚΟ, των ΟΤΑ και των Νοσοκομείων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ναυτεμπορικής», υπάρχει έντονη ανησυχία στο Υπ. Οικονομικών καθώς μεγάλος είναι ο κίνδυνος να εντοπιστούν νέα χρέη πέραν των προβλεπομένων και να προστεθούν στο ήδη υψηλό δημόσιο χρέος. Το υπουργείο Οικονομικών καλείται, επίσης, να παρουσιάσει το σχέδιο για την ανάκαμψη των εσόδων στο β' εξάμηνο του 2010. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το πρώτο εξάμηνο τα έσοδα έτρεξαν με ρυθμό 7,2%, όταν ο στόχος είναι 13,7%. Τεχνικά, αυτό σημαίνει ότι για να προσεγγιστεί ο στόχος του «μνημονίου» απαιτούνται μηνιαίοι ρυθμοί 15%, αρχής γενομένης από τον Ιούλιο. Υπερδιπλασιασμός δηλαδή του ρυθμού αύξησης των εσόδων στη διάρκεια του β' εξαμήνου του 2010.

Πρακτικά μιλάμε για νέα επαχθή μέτρα σε βάρος των εργαζομένων από τον Σεπτέμβριο. Μέτρα τα οποία θα πλήξουν ακόμα περισσότερο τα εισοδήματά τους. Στο «πλάνο» της «τρόικας» υπάρχουν οι περικοπές στο 13ο και το 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα. Στο μεσοδιάστημα, οι επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών θα προσπαθήσουν να «τρέξουν» κατά το δυνατόν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει ζητήσει η «τρόικα», όπως για παράδειγμα το «άνοιγμα» των κλειστών επαγγελμάτων και του πακέτου των αποκρατικοποιήσεων, με πρώτους στόχους τον ΟΣΕ, τις τράπεζες και τη ΔΕΗ.

Το πόρισμα της Κομισιόν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί στα μέσα Αυγούστου, στο τέλος του ίδιου μήνα αναμένεται το πόρισμα του ΔΝΤ και στόχος είναι έως τα μέσα Σεπτεμβρίου η χώρα μας να έχει εκταμιεύσει τη β' δόση. Η τρόικα θα επανέλθει το φθινόπωρο για νέο «τσεκ άπ» στην ελληνική οικονομία πριν αποφασίσει την εκταμίευση της τρίτης δόσης τον Δεκέμβριο, που είναι επίσης ύψους 9 δισ. ευρώ.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι απαραίτητη όσο ποτέ η συνεργασία και η κοινή δράση της αριστεράς αλλά και η δημιουργία ενός πλατιού λαϊκού κινήματος με άμεσα αιτήματα την απεμπλοκή από το μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση δημόσιου-ιδιωτικού χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζώνΕπίκαιρη Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην μετατροπή του Κράτους και της δημόσιας διοίκησης σε Α.Ε.

Τέλος, επίκαιρη ερώτηση, η οποία θα συζητηθεί αυτή την Πέμπτη (29/07/2010), κατέθεσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης για τη μετατροπή του κράτους και της Δημόσιας Διοίκησης σε Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.) υπό τον έλεγχο των πολυεθνικών ελεγκτικών εταιρειών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών, ρωτά:
1. Ποιοι είναι οι Γενικοί Όροι οι οποίοι με βάση το μνημόνιο θα διέπουν τους ελέγχους των ως άνω εταιρειών στις λειτουργίες και δαπάνες της δημόσιας διοίκησης και των δημόσιων νομικών προσώπων;
2. Πως είναι δυνατόν κρίσιμες κρατικές λειτουργίες και στην ουσία οι πιο στρατηγικές πολιτικές επιλογές να έχουν παραδοθεί προς έλεγχο και διαμόρφωση σε ιδιωτικές εταιρείες; «Μπανανία» και «προτεκτοράτο» έχει καταντήσει η χώρα μας;
Iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: