T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Σφαχτά στο Κρεοπωλείο της Τρόικας η Μαζικό Κίνημα ΤΩΡΑ!


Είναι απολύτως βέβαιο πια πως το πράγμα ξέφυγε εντελώς από τους όποιους σχεδιασμούς των Κυβερνώντων, και στην εικόνα που θέλουν να στήσουν πώς "η Χώρα καταστρέφεται και για να μην καταστραφεί αυτοκτονήστε όλοι ομαδικά ",προσπάθησαν να βάλουν και τους Επαγγελματίες οδηγούς φορτηγών σε αυτή την λογική αλλά ...δεν έπιασε..
Οι χουντικές αποφάσεις περί "επιστράτευσης" και "τα βυτιοφόρα του Στρατού θα κάνουν τον ανεφοδιασμό" δεν έπιασαν ως φαίνετε μα ούτε και θα πιάσουν ,γιατί το πιο πιθανό πρώτα από όλα είναι να κολλήσουν στο διαλυμένο γραφειοκρατικό μηχανισμό ,που ουδέποτε επανίδρυσε ο Καραμανλής αλλά και που συνεχίζει να διαλύει με παροιμιώδη επιτυχία ο Γ. Παπανδρέου ,που όλα δείχνουν πως έχει πλέον χάσει την μπάλα σε όλα τα επίπεδα και από την άλλη ο Στρατός πέραν των περιορισμένων δυνατοτήτων του θα έπρεπε αν μη τι άλλο ,να έχει μία τέτοια οργάνωση ,που δέν υπάρχει ούτε για δείγμα.Eτσι το μόνο που κέρδισε η κατοχική Κυβέρνηση ,ήταν μια μαύρη σελίδα στην πολιτική Ιστορία ,ως κυβέρνηση "επιστράτευσης".
Εκτός αυτών ,προϋπόθεση θα ήταν κάποιοι να κάνουν τα ..."τσιράκια" της Τρόικας και της κατοχικής ετούτης Κυβέρνησης, αλλά ποιός Στρατιωτικός να το κάνει και γιατί όταν και ο ίδιος είναι πληττόμενος από αυτήν; Αντιθέτως δεν θα έπρεπε , να σαμποτάρει με τον τρόπο του την προσπάθειά τους να καταστεί απεργοσπαστικός μηχανισμός ;Αυτή τη στιγμή τόσο ο στρατός , όσο και οι υπόλοιποι κρατικοί φορείς, δέχονται εντολές από μια τυπικώς ελληνική κυβέρνηση, που στην πραγματικότητα είναι κατευθυνόμενη από έξω. Είναι υποχρεωμένος να υπακούσει; Ο όρκος του στρατιωτικού είναι να τηρώ το Σύνταγμα και τους νόμους. Εδώ τώρα το ΔΝΤ μας λέει ότι δεν υπάρχει Σύνταγμα.
Η κυβέρνηση βρίσκεται σε εμφανή πανικό και είναι παγιδευμένη σε έκτακτες συνθήκες μήνα Αύγουστο για να μοιράσει πετρέλαιο και βενζίνη και να επιτάξει χιλιάδες φορτηγατζήδες. Αυτό και να συμβεί, και να λειτουργήσει δηλαδή, δεν πρόκειται να αλλάξει την κυβερνητική ήττα, που προέρχεται ήδη από την άρνηση των φορτηγατζήδων να υποκύψουν.
Οι φορτηγατζήδες έχουν ήδη μια πρώτη νίκη και μαζί με αυτούς όλοι μας. Προκαλούν τον πρώτο πανικό στην κυβέρνηση, επιφέρουν ένα ισχυρό κτύπημα στην αίσθηση του «αήττητου» που είχε μέχρι σήμερα ο Παπανδρέου, με τις ισχυρές "τροϊκανές" και "παπαγαλο-μιντιακές" πλάτες.
Σήμερα οι φορτηγατζήδες, ως μπροστάρης των μεσαίων στρωμάτων έπαιξαν «τα ρέστα τους» και κέρδισαν έναν πρώτο μεγάλο πόντο.
Μόνο οι πλήρως αλλοτριωμένοι από το σύστημα δεν θα αισθάνθηκαν ένα αίσθημα νίκης μόλις άκουσαν ότι «η απεργία συνεχίζεται».
«Σαν έτοιμοι από καιρό, σα θαρραλέοι», έβαλαν στο τραπέζι την μόνη δυνατότητα που έχουμε για να επηρεάσουμε την κατάσταση των πραγμάτων, πριν σαρωθούν από την παγκοσμιοποίηση και το ΔΝΤ ο τρόπος και οι αρχές ζωής μας.
Δεν θα έπρεπε ; Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή ,σε αυτήν εδώ την συγκυρία να κατέβουν σε κινητοποιήσεις, παράλληλα ,μαζί με τους φορτηγατζήδες και Ομοσπονδίες και σωματεία που πλήττονται βάναυσα ,όπως εκείνο της ΓΕΝΟΠ/ ΔΕΗ ,η οποία ΔΕΗ σε παράλληλο χρόνο βγαίνει στο σφυρί και διαμελίζεται σαν σφαχτό προς πώληση στην "βιτρίνα" του Κρεοπωλείου της Τρόικας σε έναν αγώνα ενιαίο -κοινό ,ενωτικό και δυνατό; Μήπως η ίδια λεπίδα δεν περικόπτει το μέλλον όλων;
Αλλά και των υπολοίπων ΔΕΚΟ των Νοσοκομείων ,των εκπαιδευτικών και όχι μόνο ,όλων ,που αντιμετωπίζουν ούτε λίγο ,ούτε πολύ, την ίδια ακριβώς μοίρα του σφαχτού; Aλλά κι όλων γενικώς των εργαζομένων οι οποίοι μέσα σε ελάχιστο χρόνο έχασαν ότι είχαν και δεν είχαν από τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα;
Τι περιμένουμε;
Μόνη λύση στο τραγικό μέλλον που μας έχει ετοιμάσει το «σφαγείο» της Τρόικας, ένα κοινό μαζικό ενιαίο κίνημα αγώνα ,σαν μια γροθιά, βασισμένο στην λογική της αλληλεγγύης, της συντροφικότητας ,της αδελφοσύνης και του όλοι για έναν κι ένας για όλους .
Άλλoς δρόμος δεν υπάρχει,μα ούτε κι άλλος χρόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: