T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2010

Α. Παπαρήγα: «Δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο και το χρέος»


Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, αναφερόμενη στην έλευση των ελεγκτών της τρόικας, κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση, γιατί όπως είπε, στο στόχαστρο μπαίνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και οι πρώην ΔΕΚΟ.

Η κυρία Παπαρήγα είπε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμάζουν τις κινητοποιήσεις των επόμενων μηνών και εκτίμησε ότι για τις πρώην ΔΕΚΟ επίκεινται συγχωνεύσεις, εξαγορές και ιδιωτικοποιήσεις.

"Π.χ. έχουμε την εξαγορά AEGEAN και Ολυμπιακής όπου εδώ αποδεικνύεται πόσα ψέματα έλεγαν τα προηγούμενα χρόνια, ότι δηλαδή θέλουν πολλές ιδιωτικές εταιρίες για να υπάρχει ανταγωνισμός. Ό,τι έχει απομείνει μισοκρατικό θα περάσει στους ιδιώτες εφόσον θα έχουν ενδιαφέρον και το κυριότερο αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι με διάφορους τρόπους και μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και μέσω του Καλλικράτη θα υπάρχει μεγάλο πετσόκομμα στις παροχές και επιβολή νέων φόρων. Επομένως οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν τώρα προετοιμασία μεγάλου αγώνα με κεντρικό σύνθημα «δεν αναγνωρίζουμε το χρέος, δεν αναγνωρίζουμε το μνημόνιο»" σημείωσε η γραμματέας του ΚΚΕ.

Ερωτηθείσα για τη λευκή απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και την απεργία των οδηγών των Δ.Χ. φορτηγών η κυρία Παπαρήγα είπε πως παρότι το ΚΚΕ δεν συμπίπτει σε όλα τα αιτήματα που προβάλλονται, αντιμετωπίζει τα θέματα της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας και τα ζητήματα της μεταφοράς εμπορευμάτων από τη σκοπιά της κοινωνικοποίησης της δημόσιας ιδιοκτησίας και του δημόσιου ελέγχου.

"Δεν αρκεί να παλεύεις με τις συνέπειες της αγοράς. Πρέπει να παλεύεις εναντίον της ίδιας της αγοράς διότι όταν υπάρχει αγορά οι συνέπειες δεν αντιμετωπίζονται. Δεν θα δεχτούμε όμως σε καμία περίπτωση την απεργοσπαστική τοποθέτηση της κυβέρνησης, η οποία δεν θέλει τις απεργίες γιατί ακριβώς θέλει να ευνοήσει τη συγκέντρωση σε λιγότερα χέρια των πηγών της κερδοφορίας και του πλουτισμού και πάνω απ’ όλα θέλει να τσακίσει κυριολεκτικά το δικαίωμα στην απεργία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: