T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για το καμποτάζ


Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την άρση του καμποτάζ. Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται σχετικά με τις συμβάσεις ότι με αυτές θα ρυθμίζονται θέματα απασχόλησης και ασφάλισης των Ελλήνων ναυτικών που απασχολούνται στα κρουαζιερόπλοια, βεβαίωσης και είσπραξης της ειδικής εισφοράς για κάθε επιβάτη, διενέργειας επενδύσεων από την πλοιοκτήτρια εταιρεία, καθώς και οι όροι παράτασης και πρόωρης λύσης της σύμβασης.

Παράλληλα τονίζεται ότι το ακριβές περιεχόμενο των συμβάσεων θα καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομίας και Πολιτισμού.

Ειδικότερα για τους Έλληνες Ναυτικούς προβλέπεται ότι αυτοί θα εργάζονται με τις συνθήκες που προβλέπει η συλλογική σύμβαση εργασίας και θα παραμένουν ασφαλισμένοι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία.

Τα πλοία που θα εκτελούν κρουαζιέρες, όπως αναφέρει το νομοσχέδιο, θα πρέπει να μεταφέρουν περισσότερους από 49 επιβάτες, ενώ η διάρκεια του ταξιδιού θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 48 ώρες και η παραμονή στο λιμάνι από το οποίο θα ξεκινά τουλάχιστον 12 ώρες.

Στο σκέλος της σύμβασης Δημοσίου και Πλοιοκτήτριας εταιρίας επισημαίνεται ότι προβλέπεται λύση της σύμβασης με καταγγελία από το Δημόσιο, αν διαπιστωθεί παραβίαση των όρων της σύμβασης. Θα προβλέπονται οι όροι για τη λύση της σύμβασης με πρωτοβουλία της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Με το νομοσχέδιο επιχειρείται οι νέες διατάξεις να τεθούν σε ισχύ από αυτή την τουριστική περίοδο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μέσα από το σχέδιο νόμου προωθούνται όλες οι διαδικασίες προς την κατεύθυνση της υπογραφής των συμβάσεων του Δημοσίου με τις Πλοιοκτήτριες εταιρίες σε διάστημα εντός 30 ημερών.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: