T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη,σχετικά με τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και τα stress tests των τραπεζών


Η αδιέξοδη, υφεσιακή και αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης συνεχίζεται μέσω των ιδιωτικοποιήσεων όσων επιχειρήσεων έχουν απομείνει στο δημόσιο. Όμως, η διεθνής και εγχώρια συγκυρία καθιστά ακόμη πιο επιζήμια μια τέτοια επιλογή.

Το ζητούμενο σήμερα είναι ένας άλλος δυναμικός ρόλος και τρόπος λειτουργίας του δημόσιου τομέα και όχι η περαιτέρω συρρίκνωσή του.

Όσον αφορά στις τράπεζες και τις περίφημες διαδικασίες των stress tests, πρόκειται για διαδικασίες αυτοαξιολόγησης. Τα συμπεράσματα από αυτές περισσότερο υπηρετούν διεργασίες συγχωνεύσεων ή εξαγορών στον τραπεζικό τομέα, παρά την αποτίμηση μιας πραγματικής εικόνας.

Στην παρούσα φάση, το άμεσο βήμα παρέμβασης στον τραπεζικό χώρο θα έπρεπε να ήταν η δημιουργία ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα, αλλά και η αλλαγή στο πλαίσιο λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος στην κατεύθυνση του κοινωνικού ελέγχου των τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: