T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!!!


Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν ΓΣΕΕ και εργοδοτικές ενώσεις με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια για Εθνική Συλλογική Σύμβαση Ερασίας που προβλέπει πάγωμα μισθών και μικρές αυξήσεις για το 2011 και 2012 που υπολογίζονται στο 1,5% και στο 1,7%, αντίστοιχα, όταν ο πληθωρισμός της Ελλάδας ξεπερνάει το 5%.

Σύμφωνα με όσα αποφάσισαν ΓΣΕΕ και εργοδότες οι κατώτερες μηνιαίες αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα δεν μεταβάλλονται για φέτος και οι μικρές αυξήσεις θα ισχύσουν από τον Ιούλιο του 2011, με τον βασικό μισθό να αυξάνεται από 740 ευρώ σε 750 ευρώ, ενώ το καλοκαίρι του 2012 θα υπάρξει ακόμη μία μικρή αύξηση 10 ευρώ, με τον μισθό να υπολογίζεται στα 760.

Παράλληλα συμφωνήθηκε το επίδομα αδείας και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα να αναγνωρίζονται ως τακτικές αποδοχές.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης ως πράξη ευθύνης και σημείωσε ότι η ΓΣΕΕ πέτυχε τη μεγαλύτερη δυνατή διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού.

«Είμαι έτοιμος να υπογράψω ακόμη και μηδενικές αυξήσεις για να διασφαλίσω τη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας», τόνισε ο Γιάννης Παναγόπουλος και κάλεσε
«όσους διαπραγματευτούν για τις κλαδικές συμβάσεις να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας».

Επίσης, δήλωσε ότι η υπογραφή αυτής της συλλογικής σύμβασης κρατάει ζωντανό το θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και αποτελεί κάποιο φως στο τούνελ που έχει επιβάλλει η τρόικα των δανειστών της χώρας και έχει υιοθετήσει η κυβέρνηση με την πολιτική της, ενώ χαρακτήρισε μέγγενη το μνημόνιο.

Την επιθυμία του για «κοινωνική ειρήνη» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος και πρόσθεσε ότι «σε δύσκολες καταστάσεις μπορούμε να βρούμε σημεία σύγκλισης».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε ότι «η υπογραφή της νέας ΕΓΣΣΕ έρχεται να καταδείξει την αποφασιστικότητα της ελληνικής κοινωνίας για την αντιμετώπιση της βαθιάς κρίσης που βιώνει η οικονομία της χώρας μας».

«Αχτίδες φωτός» βλέπει στο τούνελ ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος και δηλώνει ότι «δεν υποκύψαμε στην λογική της περικοπής εισοδημάτων και στις μηδενικές αυξήσεις στην τριετία. Πιστεύουμε ότι δεν είναι όλα “μαύρα” στην Οικονομία. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαιρέτησε την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και τόνισε ότι πρόκειται για «ένα γεγονός σημαντικό, ιδιαιτέρως αυτήν την περίοδο που η χώρα, οι Έλληνες, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια χωρίς προηγούμενο κρίση». «Εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε μία ευρύτερη κοινωνική συμμαχία και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ως Νέα Δημοκρατία, χαιρετίζουμε την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Θεωρούμε το γεγονός αυτό, ως ένα πάρα πολύ σημαντικό δείγμα της ωριμότητας και της σοβαρότητας των κοινωνικών εταίρων».

«Την εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ» καταγγέλλει το ΚΚΕ «που αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά η πέμπτη φάλαγγα των κεφαλαιοκρατών στο εργατικό κίνημα».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του «η σύμβαση που υπέγραψε, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους, είναι σύμφωνη με την αξίωση των βιομηχάνων για μείωση των μισθών» και χαρακτηρίζει «εμπαιγμό τα περί εξασφάλισης του 13ου και 14ου μισθού».

«Η σύμβαση αυτή δίνει τη χαριστική βολή στους μισθούς τους βάζει στην κατάψυξη για τρία χρόνια και οδηγεί τους εργαζόμενους σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια», δήλωσε Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: