T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Δέκα φορείς κατέθεσαν προσφυγή κατά Μνημονίου


Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με την Τρόικα, κατέθεσαν 10 φορείς μεταξύ των οποίων ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΔΕΔΥ. Ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικά τα οικονομικά μέτρα που επιβάλλονται.

Η αίτηση συνυπογράφεται ακόμα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, την Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, την Ομοσπονδία Εργατικών Στελεχών Ελλάδος, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λειβαδιάς, τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Αξιωματικών Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων τάξης 1978, τη Λέσχη Αεροπορίας Στρατού, και τον Ενιαίο Φορέα Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης. Επίσης, το κείμενο υπογράφεται από 22 πολίτες, γιατρούς του ΕΣΥ και δημοσίους υπαλλήλους.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Παξινός, υποστήριξε ότι συνιστά συνταγματική παραβίαση το γεγονός το μνημόνιο δεν ψηφίστηκε από τα 3/5 των βουλευτών αλλά από την πλειοψηφία. Πρόσθεσε πως με την επιβολή οικονομικών μέτρων από την τρόικα καταλύεται κάθε έννοια δικαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: