T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Σύλληψη τουλάχιστον 150 εργαζομένων και συνδικαλιστών στις ΗΠΑ


Τουλάχιστον 150 εργαζόμενους και μέλη συνδικάτων από τον τουριστικό τομέα στις ΗΠΑ συνέλαβαν οι αμερικανικές αρχές στο Σαν Φραντσίσκο έπειτα από την άρνηση των πρώτων να εγκαταλείψουν το σημείο που πραγματοποιούσαν τη διαμαρτυρία τους για τις συνθήκες εργασίας αλλά και για καλύτερους μισθούς. Σύμφωνα με τους διοργανωτές της κινητοποίησης μόνο στο Σαν Φρανσίσκο συμμετείχαν περισσότεροι από 1.400 άνθρωποι.

Η χθεσινή πανεθνική κινητοποίηση των εργαζομένων εστιάστηκε κυρίως στις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην αλυσίδα ξενοδοχείων Grand Hyatt. Η αστυνομία παρενέβη και ζήτησε από τους συγκεντρωθέντες έξω από το ξενοδοχείο να φύγουν και όταν αυτοί αρνήθηκαν συνέλαβαν 152 άτομα και τους οδήγησαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να τους αφήσουν ελεύθερους λίγη ώρα αργότερα.

Ανάλογα περιστατικά με συλλήψεις σημειώθηκαν στο Σικάγο, στην Ιντιανάπολη και στη Χονολουλού.

Εκπρόσωπος του Hyatt στη Χονολουλού υποστήριξε ότι «η εταιρεία είναι διατεθειμένη να προβεί σε αύξηση των μισθών και των επιδομάτων των εργαζομένων, ωστόσο το συνδικάτο των εργαζομένων δεν προσήλθε για διαπραγματεύσεις όταν του ζητήθηκε τον Μάιο».

από tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: