T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Ρατσισμός Made in France :Ο Σαρκοζί διώχνει τους Ρομά από τη Χώρα




Εντολή για τη διάλυση 300 καταυλισμών Ρομά στη Γαλλία και την απέλαση όσων από τους κατοίκους τους διαπιστωθεί ότι βρίσκονται παράνομα στη χώρα έδωσε χτες ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σε μια απόφαση που, αν και έχει τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκαλεί ήδη έντονες αντιδράσεις. Η κυβέρνηση χαρακτήρισε τους τσιγγάνικους καταυλισμούς "εστίες εγκλήματος", αλλά οι επικριτές των σχεδίων Σαρκοζί μιλούν για επιχείρηση αποκλεισμού και εξάλειψης μιας εθνοτικής μειονότητας στη χώρα.

"Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, οι μισοί από τους παράνομους καταυλισμούς θα έχουν διαλυθεί, δηλαδή περίπου 300", εξήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπρις Ορτφέ, ύστερα από κυβερνητική συνεδρίαση για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Προεδρικό Γραφείο περιγράφει τους καταυλισμούς αυτούς ως "εστίες λαθρεμπορίου, βαθύτατα σοκαριστικών συνθηκών διαβίωσης, εκμετάλλευσης παιδιών για επαιτεία, πορνεία και έγκλημα".

Η εντολή Σαρκοζί έρχεται ως απάντηση στις ταραχές που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Σεντ Ενιάν στην Κοιλάδα του Λίγηρα, όταν περίπου 50 Ρομά αντέδρασαν στη δολοφονία 22χρονου ομοφύλου τους από αστυνομικό, επιτιθέμενοι στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής οπλισμένοι με τσεκούρια και σιδηρολοστούς, κόβοντας δέντρα και πυρπολώντας αυτοκίνητα. Ο αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον νεαρό επειδή δεν σταμάτησε για έλεγχο. Τον περασμένο χρόνο περίπου 10.000 Ρομά απελάθηκαν από τη Γαλλία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε τη συγκατάθεσή της στην απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη διάλυση των καταυλισμών Ρομά και την απέλαση προς τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία όσων από τους κατοίκους τους βρίσκονται παράνομα στη χώρα. "Οι ευρωπαϊκοί νόμοι για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών δίνουν το δικαίωμα στα κράτη-μέλη να ελέγχουν στο έδαφός τους και να καταπολεμούν την εγκληματικότητα", υπογράμμισε τυπικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Βίβιαν Ρέντινγκ, Ευρωπαίας επιτρόπου αρμόδιας για τη Δικαιοσύνη και τα Θεμελιώδη Δικαιώματα των Πολιτών.

Από την πλευρά της, η ρουμανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση Romani Criss κατήγγειλε την απόφαση της Γαλλίας υποστηρίζοντας ότι παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: