T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Δημος Ελληνικου Μάθημα για Υποψήφιους Δημ. Αρχοντες


Τις προβολές του αρχίζει ο Θερινός Κινηματογράφος του δήμου το προσεχές Σαββατοκύριακο 24 & 25 Ιουλίου στο φιλόξενο και ειδυλλιακό χώρο του πάρκου της πρώην 129 Π.Υ. στη συνοικία της Αγίας Παρασκευής. Οι προβολές επιλεγμένων ταινιών θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο και Κυριακή με διαφορετική ταινία έως τα μέσα του Σεπτεμβρίου.

Το Σάββατο 24 Ιουλίου θα προβληθεί η ΄΄Μπλε Ταινία΄΄ και την Κυριακή 25 Ιουλίου ΄΄Το λουλούδι της ερήμου΄΄. Ώρα έναρξης: 9:15 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

Οι ταινίες του Σαββατοκύριακου

Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία (Σάββατο 24 Ιουλίου)

Σκηνοθεσία: ΚΡΙΣΤΟΦ ΚΙΣΛΟΦΣΚΙ - Πρωταγωνιστούν: ΖΙΛΙΕΤ ΜΠΙΝΟΣ , ΦΙΛΙΠ ΒΟΛΤΕΡ , ΜΠΕΝΟΥΑ ΡΕΖΕΝ

Κοινωνική δραματική ταινία, η οποία απέσπασε 9 Υποψηφιότητες στα Γαλλικά Όσκαρ, τα Βραβεία Σεζάρ, κατορθώνοντας τελικά να αποσπάσει στην απονομή 3 Βραβεία, ανάμεσά τους και το Σεζάρ Α Γυναικείου Ρόλου για τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ζιλιέτ Μπινός.

Η Ζιλί χάνει τον σύζυγό της Πατρίς, μεγάλο μουσικοσυνθέτη και τη μικρή τους κόρη, Άννα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Προσπαθεί να αρχίσει μια καινούρια ζωή, ανώνυμη, ανεξάρτητη, απομονώνεται από τους φίλους της, την αγάπη και τη μουσική. Κάποια μουσικοκριτικός υποπτεύεται ότι η Ζιλί συνέθετε τα έργα του άντρα της. Εκείνη το αρνείται, ίσως πολύ απότομα... Βήμα, βήμα ακολουθούμε τη ζωή της Ζιλί καθώς αποφεύγει τις παγίδες που απειλούν την καινούρια της ελευθερία. Η μουσική και το χάρισμα της δημιουργίας είναι η παγίδα, στην οποία τελικά πέφτει...

Τη μουσική, η οποία κυριαρχεί σε ολόκληρη την ταινία, υπογράφει ο φημισμένος συνθέτης της ταινίας Η Διπλή Ζωή της Βερόνικα, Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ. Το κοινό και οι κριτικοί σε όλο τον κόσμο λάτρεψαν την κατάθεση ψυχής του Κισλόφσκι και αγκάλιασαν αυτό το πρώτο μέρος της πολυβραβευμένης τριλογίας του.

Το λουλούδι της ερήμου: Desert Flower (Κυριακή 25 Ιουλίου)

Αγγλογερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Σέρι Χόρμαν με τους: Λία Κεμπέντε, Σάλι Χόκινς, Τίμοθι Σπολ

Μια πραγματική ιστορία μιας Σομαλής που γίνεται supermodel. Η ταινία βασίζεται στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Σομαλής Γουάλας Ντίρι, που τώρα σε ηλικία 38 ετών είναι πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ και η πρώτη που έθεσε δημόσια το θέμα της κλειδοριτεκτομής.

Από την έρημο της Σομαλίας στις πιο λαμπερές πασαρέλες του κόσμου.
Η δωδεκάχρονη Γουόρις ζει σ' ένα χωριό νομάδων στην έρημο της Σομαλίας. Όταν αντιλαμβάνεται ότι ο πατέρας της έχει αποφασίσει να την παντρέψει με έναν εβδομηντάχρονο βοσκό, το σκαει από τους δικούς της και πηγαίνει στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου να βρει τη γιαγιά της. Εκείνη όμως, ντροπιασμένη από την συμπεριφορά της εγγονής της, δεν την κρατά κοντά της αλλά τη στέλνει στο Λονδίνο, να δουλέψει ως καθαρίστρια εσώκλειστη στην πρεσβεία της Σομαλίας κοντά σε κάποιους συγγενείς.

Για τα επόμενα χρόνια, η νεαρή Γουόρις ζει σε κατάσταση αιχμαλωσίας μέσα στην πρεσβεία μέχρι την ημέρα που ξεσπά εμφύλιος στην πατρίδα της και όλοι οι αξιωματούχοι τρέπονται σε φυγή. Ξαφνικά βρίσκεται να περιφέρεται μόνη, με μια βαλίτσα με τα ελάχιστα υπάρχοντά της στο χέρι, για πρώτη φορά στους δρόμους του Λονδίνου. Με τη βοήθεια της Μέριλιν, μιας κοπέλας με την οποία γνωρίστηκε τυχαία και η οποία την πήρε να μείνει μαζί της, βρίσκει δουλειά σε ένα εστιατόριο.

Σύντομα η τύχη θα της χαμογελάσει όταν τραβά την προσοχή του διάσημου φωτογράφου Τέρι Ντόναλντσον και από εκείνη τη στιγμή η ζωή της θα αλλάξει για πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: