T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Βρυξέλλες : “Πουλήστε το 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ!”


Το πιο “σκληρό” έως σήμερα πρόσωπο έδειξαν οι Βρυξέλλες σήμερα στην χώρα μας σε σχέση με την αγορά ηλεκτρισμού.
Κοινοτικοί αξιωματούχοι που συναντήθηκαν με την ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και τον Γενικό Γραμματέα Κώστα Μαθιουδάκη διεμήνυσαν ότι οι παρεμβάσεις που έχει δρομολογήσει η χώρα στο πλαίσιο του Μνημονίου σε σχέση με την απελευθέρωση της αγοράς είναι απλώς “τσιρότα” – είναι η ακριβής έκφραση που χρησιμοποιήθηκε! – και ότι η αγορά θα πρέπει να ανοίξει άμεσα και με “αποτελεσματικό” τρόπο.
“Πουλήστε το 40% των λιγνιτικών και των υδροηλεκτρικών σταθμών της ΔΕΗ!” Mε την φράση αυτή ζήτησαν τα κοινοτικά στελέχη από την ελληνική πλευρά την πώληση μονάδων που έχει πληρώσει ο Ελληνικός Λαός με απίστευτη κυνικότητα, και όχι μόνο δεν σήκωναν επ΄ αυτού κουβέντα αλλά η απαίτηση συνδεόταν ευθέως με την εκταμίευση της τρίτης δόσης της χώρας μας από την Τρόικα!
Στην δε παρατήρηση ότι “Στο Μνημόνιο δεν υπάρχει τέτοια δέσμευση”, οι κοινοτικοί – πιο οξεία ήταν η στάση του εκπροσώπου της διεύθυνσης Ανταγωνισμού – αντέτειναν ότι “τα Μνημόνια αλλάζουν και εμπλουτίζονται(!!!), τον πρώτο λόγο έχει ο δανειστής που πρέπει να πάρει πίσω τα λεφτά του(!!!)”!
Ειδικότερα σε σχέση με τους λιγνίτες, οι κοινοτικοί αξιωματούχοι παρέπεμψαν με έμφαση στην επιστολή της Επιτρόπου Κρόες του 2008, με την οποία τονίζεται ότι η Ελλάδα, πέραν της εκχώρησης μονάδων, θα πρέπει να προχωρήσει και στην ανάπτυξη νέων κοιτασμάτων λιγνίτη (λ.χ. σε Δράμα και Ελασσόνα) τα οποία θα πρέπει να δοθούν σε ιδιώτες(!!).
Ανάλογα, πιέσεις ασκούνται πλέον και για ριζική λύση στο θέμα του διαχωρισμού των δικτύων μεταφοράς και διανομής (διαμελισμό στην ουσία με θυγατρικές εκτός Μητρικής και με εντελώς άγνωστο το μέλλον των εργαζομένων ), παρά το ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχει γίνει αποδεκτό το μοντέλο που έχει επιλέξει η χώρα μας, κατά το οποίο υπάρχει νομικός διαχωρισμός από την ΔΕΗ ..
¨Ολα δείχνουν πως "έφτασε" η ώρα γιά την ΔΕΗ ,μια ώρα που χρόνια ονειρεύονταν κάποιοι και ετοιμαζόντουσαν αναλόγως για την μεγάλη στιγμή .Ετοιμοι να αρπάξουν από τα κομμάτια του διαμελισμού της αλλά και απο τις ήδη υπάρχουσες μονάδες της ,τόσο τις λιγνιτικές όσο και τις υδροηλεκτρικές,Ολόκληρη η "πίτα" βλεπεις δύσκολα τρώγεται...κομμάτι-κομμάτι όμως....μιά χαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: