T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Τελ - Αβίβ. Η Ελλάδα "δορυφόρος" του Ισραήλ


Το αίμα νερό...δεν γίνεται!

Η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, επέτρεψε χτες, 19.07.2010, σε μια ενέργεια πρόκληση για την ειρήνη, τη σταθερότητα, και κυρίως για τον "υπόδουλο" παλαιστινιακό λαό, να πραγματοποιηθεί μεγάλη αεροπορική άσκηση του Ισραήλ στην περιοχή του Αιγαίου εντός του FIR Αθηνών. Ως γνωστόν τέτοιου είδους ασκήσεις είναι απόλυτα αναγκαίες για το Ισραήλ, αφού χρησιμεύουν λόγω του αεροπορικού βάθους τους αλλά και των τεχνικών εμποδίων που πρέπει να υπερβούν, ως "πρόβες" και "μοντέλα" αντίστοιχων πραγματικών αεροπορικών επιθέσεων στο Ιράν!!!



Η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας με το Ισραήλ, στην ουσία στρατιωτική υπηρετική διευκόλυνση της χώρας μας στο Τελ - Αβίβ, είχε διακοπεί, προφανώς για τα μάτια του κόσμου και εξαιτίας της γενικής κατακραυγής, μετά τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ σε βάρος του Στολίσκου της Ελευθερίας που κατευθύνετο στη αποκλεισμένη Γάζα στις 31.05.2010.

Αρχικά, μετά την επίθεση του Ισραήλ, ανακοινώθηκε η ακύρωση της κοινής αεροπορικής άσκησης "Μίνωας 2010". Βλέπουμε, όμως πως μόλις 1,5 μήνα μετά η στρατιωτική συνεργασία «βγαίνει από το ψυγείο», ενώ ακόμα και η ίδια η κοινή αεροπορική άσκηση «Μίνωας 2010», θα διεξαχθεί εντέλει τον ερχόμενο Οκτώβριο!!!

Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην ισραηλινή βαρβαρότητα δεν χαρακτηρίζεται από απλή παθητική ανοχή, αλλά κυριολεκτικά από μια "δορυφοροποίηση" της χώρας στο άρμα των Ισραηλινών σχεδιασμών. Η τυφλή αμερικανοατλανιτκή νομιμοφροσύνη συνοδεύεται από ένα ελεεινό φιλοισραηλινό προσανατολισμό.

Για το θέμα παρενέβη και με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ. Στην ανακοίνωση του καυτηριάζει την διενέργεια της ισραηλινής άσκησης στο Αιγαίο, ενώ απαιτεί και την επιστροφή των τριών ελληνόκτητων πλοίων, τα οποία κρατούνται παράνομα σε λιμάνι του Ισραήλ μετά την επίθεση του Ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού στο Στολισκο της Ελευθερίας. Η ανακοίνωση καταλήγει αξιώνοντας από την ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο τη διακοπή των στρατιωτικών ασκήσεων αλλά και εν γένει των διπλωματικών σχέσεων "μέχρι να τερματιστεί η κατοχή και το Απαρτχάιντ".

Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες και σε αυτό το κλίμα ο κ. Παπανδρέου επισκέπτεται το Ισραήλ την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη (21-22 Ιουλίου).

Η συνέχεια με τα τεκταινόμενα της επίσκεψης αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!

Για την πληρέστερη ενμέρωσή των αναγωνστών, παραθέτουμε και το ρεπορτάζ της Ντίνας Βαγενά από τήν εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

"Ξεπάγωσε κιόλας η στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ"

Παρά τη διακοπή της κοινής αεροπορικής άσκησης «Μίνωας 2010» μετά το ισραηλινό πολύνεκρο ρεσάλτο εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής προς τη Γάζα στις 31 Μαΐου, η στρατιωτική συνεργασία Αθήνας -Τελ Αβίβ καλά και απροκάλυπτα κρατεί. Οχι μόνο συμφωνήθηκε η επανάληψη τον ερχόμενο Οκτώβριο των κοινών ελληνοϊσραηλινών γυμνασίων που θα γίνονταν με σημείο αναφοράς την Κρήτη, αλλά, χθες και προχθές, ευρείας επιχειρησιακής κλίμακας εκπαιδευτική άσκηση εναέριου εφοδιασμού ελικοπτέρων της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ έλαβε χώρα πάνω από το Αιγαίο. Ηταν η πρώτη τέτοιας μορφής άσκηση που διεξήχθη μέσα στο FIR Αθηνών: με ΝΟΤΑΜ είχαν εδώ και μέρες δεσμευτεί περιοχές σε άξονα Βορρά - Νότου, στο σχήμα ενός διαδρόμου εναέριων επιχειρήσεων μέχρι ύψους 6.000 ποδών, ξεκινώντας από τα όρια των FIR Αθηνών και Λευκωσίας, περνώντας μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου και καταλήγοντας στα βορειοανατολικά του Αγίου Ορους.
Σύμφωνα με ανεπίσημη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δεν ενεπλάκησαν στη συγκεκριμένη άσκηση. Η Ελλάδα απλώς παρείχε διευκολύνσεις πεδίου με τη δέσμευση των περιοχών και τη θέση σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Καβάλας. Στην άσκηση συμμετείχαν τρία ειδικά μετασκευασμένα μεταγωγικά αεροσκάφη C-130 σε ρόλο ιπτάμενων τάνκερ, καθώς και επτά ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Σύμφωνα πάντα με το ΓΕΕΘΑ, κανένα από τα ισραηλινά ιπτάμενα μέσα δεν προσγειώθηκε επί ελληνικού εδάφους. Ολα απογειώθηκαν από τις βάσεις τους στο Ισραήλ και εκεί επέστρεφαν να προσγειωθούν, αφού εκτελούσαν τη μανούβρα του εναέριου ανεφοδιασμού τους.

Οσο για την κοινή άσκηση «Μίνωας 2010», αξιωματούχοι των δύο χωρών συνεργάζονται στενά για τον προσδιορισμό της ακριβούς ημερομηνίας διεξαγωγής της και τις λοιπές επιχειρησιακές της λεπτομέρειες.

Κρατούν 3 πλοία

Οτι το Ισραήλ εξακολουθεί να κρατά τρία ελληνόκτητα πλοία -τα δύο υπό ελληνική σημαία- τα οποία αιχμαλώτισε κατά το ρεσάλτο εναντίον του Στόλου της Ελευθερίας, υπενθυμίζουν οι Ελληνες ακτιβιστές, εν όψει της αυριανής επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ισραήλ.

Ζητούν δε από τον πρωθυπουργό, αφού καταδικάσει τη συνεχιζόμενη ισραηλινή παρανομία, να «απαιτήσει την άνευ όρων και άμεση επιστροφή των πλοίων και παράλληλα να αιτηθεί την αποκατάσταση από το Ισραήλ των βλαβών που υπέστησαν εκτός από τα πλοία και οι 38 Ελληνες πολίτες που επέβαιναν σε αυτά».

Παράλληλα, σε δική του ανακοίνωση, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα» καταδικάζει τις συνεχιζόμενες κοινές ελληνοϊσραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις και ζητεί διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ «μέχρι να τερματιστεί η κατοχή και το απαρτχάιντ».
Iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: