T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΤΙ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ, ΣΕ ΧΩΡΕΣ «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ» ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΟΤΙ ΟΔΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ, ΣΕ ΧΩΡΕΣ «ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΥ» ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Συζητήθηκε η Επίκαιρη Ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Β΄ Πειραιά Παναγιώτη Λαφαζάνη με θέμα: «Η μεταρρύθμιση των κυρώσεων της ΕΕ για χώρες μέλη που δεν τηρούν τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας, συνιστά μείζονα απειλή σε βάρος της οικονομίας και ειδικότερα της γεωργίας της χώρας μας.»

Στην επίκαιρη ερώτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο επιβεβαίωσε πλήρως τους χειρότερους από τους φόβους μας. Ο κ. Σαχινίδης στην ουσία επιβεβαίωσε την συμφωνία της κυβέρνησης στη διεύρυνση των κυρώσεων σε βάρος των χωρών με υπερβολικό έλλειμμα, που μπορούν να συμπεριλαμβάνουν μέχρι και την πλήρη περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων και επιχείρησε ματαίως να «χρυσώσει το χάπι» των οδυνηρών επιπτώσεων σε βάρος της ελληνικής οικονομίας και πρώτα απ’ όλα σε βάρος των αγροτών.

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι χειρότεροι φόβοι μας με αυτά που είπε ο κ. Υφυπουργός αν και κανονικά θα έπρεπε εδώ να είναι ο κ. Υπουργός, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στο Συμβούλιο για να μας δώσει την απάντηση, γιατί ξέρει και το κλίμα και την κατάσταση και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα για τις εξελίξεις.

Κατ’ αρχάς η Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα η ευρωζώνη δεν έχει απλώς ένα θεσμικό κενό. Αντίθετα, υπάρχει ένα θεσμικό έκτρωμα, το οποίο οδηγεί τις εξελίξεις στην ευρωζώνη και γενικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το κακό στο χειρότερο. Και το θέμα με το θεσμικό έκτρωμα της ΕΕ δεν είναι να ενισχύσετε τους κανόνες της δημοσιονομικής πειθαρχίας, δηλαδή, να επιτείνετε αυτές τις αιτίες που δημιούργησαν τα προβλήματα αλλά να διαμορφώσετε σε πολιτικές ανάπτυξης και σύγκλισης των χωρών, πολιτικές κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας για να μπορέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει προοπτική. Αλλιώς προοπτική για την ΕΕδεν θα υπάρξει!

Μπαίνω στην ουσία. Μας είπατε ότι στο πλαίσιο των ενισχυμένων κυρώσεων που θα αποφασιστούν, ασφαλώς θα συμπεριλαμβάνεται ο περιορισμός μέχρι και η πλήρης περικοπή των επιδοτήσεων και μεταξύ αυτών θα συμπεριλαμβάνεται και ο περιορισμός μέχρι την πλήρη περικοπή των κοινοτικών επιδοτήσεων στον αγροτικό τομέα.

Μας λέτε, όμως, ότι, ώ του θαύματος αυτό δεν θα έχει επίπτωση στους αγρότες, διότι υποτίθεται ότι τα κράτη-μέλη θα καταβάλουν κανονικά τις αγροτικές επιδοτήσεις, αλλά όμως δεν θα εισπράττουν από τον κοινοτικό προϋπολογισμό τα αντίστοιχα ποσά!

Πώς , λοιπόν, τα κράτη-μέλη θα καταβάλουν αυτές τις επιδοτήσεις όταν δεν λαμβάνουν τα αντίστοιχα ποσά από τον Κοινοτικό Προϋπολογισμό και μάλιστα όταν τελούν υπό υπερβολικό δημοσιονομικό έλλειμμα;

Πείτε μου πως θα γίνει αυτό το θαύμα;

Φανταστείτε μια χώρα σαν την Ελλάδα, στη φάση που βρισκόμαστε, να μην εισπράττει κοινοτικές επιδοτήσεις από τον κοινοτικό προϋπολογισμό και όμως να είναι υποχρεωμένη να τις καταβάλει στους δικαιούχους και ιδιαίτερα στους αγρότες.. Απλώς δεν θα τις καταβάλει! Θα οδηγηθεί έτσι ο αγρότης στην έσχατη εξαθλίωση! Θα οδηγηθεί η αγροτική οικονομία στην πλήρη τελειωτική καταστροφή!

Δεν αντιλαμβάνεστε ότι με τέτοιου είδους αντιλήψεις, με τις οποίες με έκπληξη άκουσα ότι συμφωνείτε, καταστρέφετε αυτή τη χώρα; Ότι διαλύετε κάθε ίχνος προοπτικής και ελπίδας για ανάκαμψη στο μέλλον; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι μπαίνουμε σε μια εφιαλτική περίοδο όπου, ό,τι υποτίθεται ότι ήταν το θετικό της παρουσίας μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαφανίζεται, και μένει η Ελλάδα ένα «γυμνό κουφάρι» το οποίο συμπεριφέρεται επιθετικά προς την ύπαιθρο και στην ελληνική περιφέρεια με στόχο την οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίησή τους;

Θα σας παρακαλέσω να ξανασκεφθείτε ορισμένα πράγματα. Οδηγείτε την Ελλάδα στην άβυσσο και θα περίμενα μια ευαισθησία, θα περίμενα τουλάχιστον στοιχειώδη λογική. Δεν βλέπω να υπάρχει ούτε στοιχειώδης λογική. Δεν το περίμενα να έρχεστε στη Βουλή και να λέτε με τόσο κυνικό τρόπο αυτά τα πράγματα. Περίμενα ότι δεν θα είχατε συμφωνήσει για τη διεύρυνση των κυρώσεων στο Συμβούλιο της ΕΕ και ότι θα λέγατε πως θα κάνετε εκστρατεία αντίδρασης απέναντι σε τέτοιου είδους αποφάσεις,. Περίμενα να μας διαβεβαιώνατε ότι δεν πρόκειται να επικυρώσετε τέτοιες αποφάσεις, ότι δεν θα πηγαίνατε σε μια λογική που λέει υπάρχει έλλειμμα άρα καταστρέφουμε χώρες και λαούς!»

Το Γραφείο Τύπου 22.07.2010

Δεν υπάρχουν σχόλια: