T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ύποπτο κόψιμο της ΑΤΕ στα "τεστ" αντοχής


Πελώρια ερωτηματικά προκαλεί το περίεργο "κόψιμο" της ΑΤΕ από τα "τεστ" αντοχής που πραγματοποιήθηκαν σε 91 ευρωπαικές τράπεζες ("κόπηκαν", επίσης, πέντε Ισπανικές και μια Γερμανική Τράπεζα). Τα ερωτηματικά γίνονται ακόμα μεγαλύτερα αφού το "κόψιμο" της ΑΤΕ από τα τεστ ήρθε μετά τη γνωστή πρόταση εξαγοράς της από την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία όλως τυχαίως πέρασε στην "τρίχα" τις εξετάσεις.



Σχετικά με το "κόψιμο" της ΑΤΕ κύκλοι της Αγροτικής Τράπεζας ομιλούν για μια ιδιόμορφη "συνωμοσία" κυβέρνησης και διοίκησης της Τράπεζας με στόχο η Τράπεζα να βρεθεί εκτός δοκιμασίας αντοχής και με σκοπό την ιδιωτικοποίηση της ή στην "καλύτερη" περίπτωση τον έλεγχο της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (βλ. "τρόικα") !


Με βάση τα κυβερνητικά σενάρια, η ΑΤΕ, μετά το "κόψιμο" από τα τεστ, ή θα γίνει θύμα εκποίησης και μάλιστα με τον πιό άγριο και ευτελιστικό τρόπο ή θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Ήδη η Τράπεζα Πειραιώς έσπευσε να υποβάλει μετά το "κόψιμο" της ΑΤΕ νέα "βελτιωμένη" πρόταση για εξαγορά της σε συνεργασία με ξένες Τράπεζες!

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών με την οποία δηλώνεται ότι ο βασικός μέτοχος προτίθεται να ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια της ΑΤΕ, συμμετέχοντας (!) σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μετά από έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ουδένα και ουδόλως εφησυχάζει. Πολύ περισσότερο όταν αυτή η κυβέρνηση με "πραξικοπηματική' ντροπολογία ετοιμάζεται να βγάλει στο "σφυρί" κάθε ίχνος δημόσιας περιουσίας!

Αυτήν την ώρα γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ η εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση του Τραπεζικού συστήματος ως θεμελιώδης προϋπόθεση μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής για μια νέα προοδευτική πορεία αναπτυξιακής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Η παραδομένη κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου και οι "ληστές νεοαποικιοκράτες" της "τρόικα" είναι ικανοί μόνο για να σπρώξουν τη χώρα ακόμα πιό βαθιά στην οικονομική και κοινωνική άβυσσο. Η αναγκαία εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των τραπεζών και μια νέα προοδευτική πορεία της χώρας μπορεί να προκύψει μόνο ως αποτέλεσμα μεγάλων ενωτικών ταξικών αγώνων του ελληνικού λαού και νέων πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών, που θα οδηγήσουν στην ήττα της κυβέρνησης και του συναινετικού πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου, φέρνοντας στο προσκήνιο μια κυβέρνηση της συμπαραταγμένης Αριστεράς!
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: