T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2010

Ο Πάγκαλος κι ο Φούφουτος


Μπορεί να πιστεύει κανείς ό,τι θέλει για τον Πάγκαλο, αλλά δεν μπορεί να μην αναγνωρίσει την εθνική του ευαισθησία. Απόδειξη ο χαρακτηρισμός φον Φούφουτοι, με τον οποίο φιλοδώρησε προσφάτως την τρόικα. Και ακόμα τρανότερη απόδειξη η σχετική αφήγησή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Να πηγαίνουν οι φον Φούφουτοι σε ένα υπουργείο, να βρίσκουν τον υπουργό, να τον ανακρίνουν και να κάνουν φύλλο - φτερό τα κιτάπια του, είναι εθνικώς ok. Αλλά αν πηγαίνει μαζί τους και ο Παπακωνσταντίνου, τότε έχουμε δυο υπουργούς, δυο υπουργοί αποτελούν κυβερνητικό όργανο, και δεν μπορεί η τρόικα να συγκαλεί κυβερνητικά όργανα! Αυτό δεν είναι εθνικώς ok. Εκτός αν πηγαίνουν όλοι μαζί, και δυο και τρεις και δεκατρείς που λέει ο λόγος, αλλά στο υπουργείο του Παπακωνσταντίνου, οπότε πάλι είναι εθνικώς ok!

Μπορεί να φανταστεί κανείς πόσο θα της κόστισε της τρόικας μια τέτοια αντιστασιακή στάση, έστω κι αν ο αντιπρόεδρος φρόντισε στην ίδια συνέντευξη κάπως να απαλύνει το πλήγμα, διευκρινίζοντας ότι οι φον λειτουργούν φιλικά προς την Ελλάδα και ο ίδιος δεν τους βλέπει φυσικά ως ξένους ούτε ως εχθρούς, αλλά ως γιατρούς, ίσως όχι και τόσο συμπαθείς, αλλά αναγκαίους. Όσο όμως κι αν της κόστισε, εκείνο το φον τουλάχιστον της άξιζε, όχι τόσο για τις υπερφίαλες απαιτήσεις της, που στο κάτω-κάτω τις δέχτηκαν με το Μνημόνιο και η κυβέρνηση και ο Πάγκαλος, αλλά για τους τρόπους της. Διότι ακόμα κι αν η ελληνική κυβέρνηση της έχει εκχωρήσει το δικαίωμα να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, οι τρόποι έχουν όσο να 'ναι τη σημασία τους. Δεν μπορείς, κύριε, να πηγαίνεις στον Ρέππα, ούτε στην Κατσέλη, ούτε στην Μπιρμπίλη παρέα με τον Παπακωνσταντίνου. Υπάρχουν και εθνικά όρια!

Ως προς το Φούφουτοι όμως, ας είμαστε δίκαιοι. Είναι φον οι άνθρωποι, αλλά να τους φορτώνεις και φουφουτισμό; Εκτός αν θες, αφού υπέγραψες τα ακατονόμαστα και διαπράττεις τα ακατονόμαστα, να κρυφτείς πίσω τους, όπως κάθε ένοχος εν Ελλάδι που βολεύεται να καταφεύγει στη χρήση της συκοφαντημένης λέξης. Ποιος; Ο Φούφουτος. Όπου ασφαλώς το Φούφουτος είναι πολύ πιο εύηχο και πολιτικώς πιο ορθό από το Παπανδρέου. Άρα και το αντιστασιακό σύνθημα εμπνεύσεως Παγκάλου κάτω οι Φούφουτοι μπορεί να έχει κυβερνητικό μέλλον...
του Θανάση Καρτερού "Αυγή"

Δεν υπάρχουν σχόλια: