T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Αλ. Τσίπρας: Στα χέρια των αγορών η κυβέρνηση


Υπό τον πλήρη έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρουσίασε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην «προφεστιβαλική» εκδήλωση της Νεολαίας Συνασπισμού, στα Χανιά.
"Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ο απλός συνεργός, αυτός που βάζει την φωτιά στο δάσος. Τα μεγάλα αφεντικά είναι αυτά που έρχονται μετά να αξιοποιήσουν τα καμένα για δικό τους όφελος, για δικό τους κέρδος.", είπε για τον πρωθυπουργό.

"Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των αγορών", πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υποστήριξε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά το μέσο για να γίνει η Ελλάδα "το νέο πειραματόζωο για την διάλυση της κοινωνίας". Μιλώντας για τις εναλλακτικές προτάσεις της Αριστεράς, είπε: "Φορολογήστε το κεφάλαιο. Την εκκλησιαστική περιουσία. Τους εφοπλιστές. Τους αεριτζήδες εργολάβους που λεηλατούν το δημόσιο συμφέρον. Μειώστε τις πολεμικές δαπάνες".

Ζήτησε από τη νέα γενιά να μπει μπροστά, "επικεφαλής ενός μεγάλου κινήματος αντίστασης". Εξάλλου, σημείωσε ότι αυτοί είναι τα πρώτα θύματα των κυβερνητικών μέτρων.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι θα πρέπει να ακουστεί ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης, ειδικά στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους.

"H Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ δουλεύουν για να εκφραστούν σε μια ενωτική προγραμματική βάση, όλες οι δυνάμεις της κοινωνικής αντίστασης. Δυνάμεις της αριστεράς. Δυνάμεις της ριζοσπαστικής οικολογίας. Δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην βάση της ιδεολογικής και πολιτικής αξιοπρέπειας. Τοπικά κινήματα και κινήσεις πολιτών [...] Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή, με ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό, τις διεργασίες στον σοσιαλιστικό χώρο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: