T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!! -Νέο νομοθετικό πραξικόπημα Λοβέρδου που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.


Νέο Ιουλιανό κυβερνητικό νομοθετικό πραξικόπημα αποκαλύφθηκε στη Βουλή με το οποίο επιχειρείται η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των διαιτητικών αποφάσεων που υπεγράφησαν μετά την έκδοση του μνημονίου της ντροπής.

Ο Υπ Εργασίας κ. Λοβέρδος απαντώντας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσιωτάκη δείχνοντας την εμμονή της στο μνημόνιο της ντροπής δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία με αναδρομική μαλιστα ισχή με την οποία θα καταργεί κάθε συλλογική σύμβαση και διαιτητική απόφαση που υπεγράφη μετά την έκδοση του μνημονίου και στις οποίες προβλέπονται αυξήσεις που είναι μεγαλύτερες από την ΕΓΣΣΕ που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ.

Πρόκειται για ενέργεια που καταργεί κάθε έννοια κοινοβουλευτικής τάξης, παραβιάζει ωμά το σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις που προστατεύουν το θεσμό των συλλογικών συμβάσεων. Δείχνει ταυτόχρονα την υποτελή στάση της Κυβέρνησης απέναντι στις εντολές της τρόικας και την πλήρη σύμπλευσή της με τις απαιτήσεις των Βιομηχάνων και των κυρίαρχων καπιταλιστικών κύκλων στην ΕΕ και το ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας τη δήλωση Λοβέρδου ότι η κυβέρνηση θα καταργήσει νομοθετικά Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και Αποφάσεις Διαιτησίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε τα εξής:

Η δήλωση του Υπουργού Εργασίας ότι προωθεί νομοθετική πρωτοβουλία για να καταργήσει τις ΣΣΕ και ΔΑ που δίνουν σε εργαζόμενους κλάδων ή και επιχειρήσεων του Ιδιωτικού Τομέα αυξήσεις στους μισθούς ελάχιστα μεγαλύτερες από όσα προβλέπει ο μνημόνιο για το 2010, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο ίδιος ο υπουργός προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το Σύνταγμα (άρθρο 22) για ένα και μόνο λόγο: Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και του κεφαλαίου στη χώρα μας.

Αυτό το αντισυνταγματικό και αντιδραστικό μέτρο σε βάρος των εργαζομένων του Ιδιωτικού Τομέα ουδεμία συμβολή έχει στην αντιμετώπιση του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας - το οποίο η κυβέρνηση επικαλείται - αλλά αποκλειστικά και μόνο στην αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρήσεων μέσω της λεηλασίας των εργατικών εισοδημάτων.

Το νέο Ιουλιανό κυβερνητικό νομοθετικό πραξικόπημα της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει.

Το Γραφείο τύπου του ΚΚΕ σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις Λοβέρδου σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία του επιβεβαιώνουν για πολλοστή φορά ότι είναι οι πιο αδίστακτοι υπερασπιστές της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της καταλήστευσης των εργαζομένων. Αυτό δείχνει τοποθέτηση του υπουργού Εργασίας ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση που θα καταργεί αποφάσεις της διαιτησίας ή τις συλλογικές συμβάσεις που δίνουν αύξηση πάνω από τα οριζόμενα στο μνημόνιο που η κυβέρνηση εφαρμόζει με ευλάβεια.
Πρόκειται για μια ακόμα πρόκληση, που η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αγνοήσουν και να αντεπιτεθούν, προκειμένου να αχρηστεύσουν στην πράξη τις κυβερνητικές επιδιώξεις.
Iskra

Δεν υπάρχουν σχόλια: