T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟΥ & ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΙ ΟΧΙ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΦΕΤΕΙΟΥ


Ακύρωσε το Διοικητικό Εφετείο την πολεοδομική άδεια για το υπόγειο πάρκινγκ στο πάρκο Κύπρου και Πατησίων. Τον Ιανουάριο του 2009 τα έργα για το πάρκινγκ, που περιλάμβαναν την κοπή πολλών δέντρων, είχαν ξεκινήσει καθώς η δημοτική αρχή είχε συμφωνήσει με ιδιώτη επιχειρηματία για την κατασκευή του πάρκινγκ. Η κινητοποίηση κατοίκων και φορέων της περιοχής κατάφερε να σταματήσει τα έργα.

Μιλώντας στην «Ελευθεροτυπία», ο Χρήστος Ρουμπάνης από την Κίνηση Κατοίκων 6ου Διαμερίσματος τονίζει: «Η απόφαση του Εφετείου είναι μια νίκη της συλλογικής δράσης εμάς των κατοίκων της περιοχής. Και βέβαια αποδεικνύει ότι η ενέργεια του δημάρχου -να κόψει τα δένδρα του πάρκου τον Ιανουάριο του 2009 για να κατασκευαστεί υπόγειο πάρκινγκ στον χώρο- δεν ήταν μόνο εγκληματική για το περιβάλλον, αλλά και παράνομη».

«Το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης για τον λαό της Αθήνας, που τον εμπιστεύτηκε με την ψήφο του, είναι να αποκαταστήσει το πράσινο στο παρκάκι, να ξαναγίνει ο χώρος μια όαση πρασίνου στην περιοχή μας, που στην κυριολεξία πνίγεται στο τσιμέντο. Εμείς σκοπεύουμε να απευθυνθούμε σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών, ζητώντας να δεσμευτούν για την αποκατάσταση του χώρου», προσθέτει.

Οι κάτοικοι περιμένουν τώρα απόφαση επί της αιτήσεώς τους στο ΣτΕ ώστε να χαρακτηριστεί το παρκάκι αποκλειστικά κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το δικαστήριο θα μας δικαιώσει και σε αυτό το αίτημά μας, γιατί είναι το μόνο δίκαιο - δικαιούμαστε έστω και λίγο πράσινο στην Κυψέλη», λέει ο κ. Ρουμπάνης.

Την Τετάρτη, ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του ζήτησε από τον δήμο Αθηναίων να φροντίσει το πάρκο. «Έστω σήμερα που τα σχέδια για την τσιμεντοποίηση του πάρκου ακυρώθηκαν οριστικά, να αναλάβει (ο δήμος Αθηναίων) υπεύθυνα, σε συνεργασία με τους κατοίκους της περιοχής, τη φροντίδα και ενίσχυση αυτού του χώρου πρασίνου - ανάσας για τη βεβαρυμμένη περιοχή της Κυψέλης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια: