T E Λ Ι Κ Ω Σ. . .Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Τ Η Τ Α . . . . . . . .ΩΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ . . . .. ΣΤΙΓΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ....




«Η αλήθεια είναι επαναστατική»

Αντόνιο Γκράμσι

Ροή Iskra

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Όχι στην κατάτμηση, πώληση μονάδων και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ!


ΠΩΛΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΑΠΑΙΤΕΙ Η EE

"Αναγκαίο όσο ποτέ ένα κίνημα για μια ενιαία, σύγχρονη, 100% δημόσια, καθετοποιημένη ΔΕΗ σε όφελος του λαού"

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από την Ελλάδα να προχωρήσει στην πώληση των δύο πέμπτων των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, σύμφωνα με δήλωση Ευρωπαίου αξιωματούχου που επικαλείται το Reuters.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο αξιωματούχος της Κομισιόν, ο οποίος δεν θέλησε να δημοσιοποιηθεί το όνομά του λόγω της ευαισθησίας του θέματος, δήλωσε πως «η Κομισιόν έχει ήδη ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να πουλήσει το 40% των μονάδων λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής ενέργειας μέσω διαγωνισμού».
«Αυτό συνδέεται με το πακέτο διάσωσης από το ΔΝΤ και την Κομισιόν», σημείωσε ο ίδιος.

Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Λαφαζάνης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο κατατεμαχισμού, πώλησης των μονάδων και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, τόνισε τα εξής:



"Το δυστύχημα δεν είναι μόνο οι ιταμές απαιτήσεις της Κομισιόν, αλλά κυρίως η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία είναι έτοιμη να υποκύψει και να προχωρήσει, πολύ πέραν του «αποικιοκρατικού» μνημονίου, στον κατατεμαχισμό, την πώληση μονάδων, αλλά και την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.


Επειδή ο τομέας της ενέργειας έχει κάτι παραπάνω από στρατηγική σημασία και η υπόθεση της ΔΕΗ είναι πρώτα απ' όλα μια υπόθεση εθνικών διαστάσεων, χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ ένα μεγάλο ενωτικό κίνημα που θα ματαιώσει τους σχεδιασμούς της «τρόικας» και μιας παραδομένης κυβέρνησης. Ένα κίνημα για μια ενιαία, σύγχρονη, 100% δημόσια, ανασυγκροτημένη και καθετοποιημένη ΔΕΗ που θα λειτουργεί με νέους προσανατολισμούς και με αποκλειστικά αναπτυξιακά, κοινωνικά και οικολογικά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: